TENIS – O nouă finală pentru Simona Halep

377

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Cincinnati, după ce a învins-o cu 6-3, 6-4 pe belarusa Arina Sabalenka în penultimul act. Halep (26 ani) a făcut un joc consistent și a încheiat conturile după o oră și 16 minute cu Sabalenka (20 ani, 34 WTA).

Debutul meciului a fost unul destul de echilibrat, dar Simona Halep a facut break-ul în al treilea ghem, fără a reuși să îl consolideze. Halep s-a desprins apoi la 4-2, belarusa și-a câștigat serviciul, dar apoi Halep a reușit două ghemuri la rând și a luat primul set cu 6-3.
În actul secund, românca a câștigat contra serviciului la 2-1, dar Sabalenka a revenit și a egalat, 3-3. Fiecare jucătoare și-a facut serviciul, iar Halep a salvat trei mingi de break, după care a reușit să smulgă victoria pe serviciul belarusei (6-4).
Halep o mai învinsese pe Sabalenka la începutul anului, în sferturi la Shenzhen, cu 6-2, 6-2, câștigând apoi titlul.
Românca, principala favorită și finalistă în 2015 și 2017 la Cincinnati, va juca în finală cu olandeza Kiki Bertens, care a trecut de cehoaica Petra Kvitova (28 ani, 6 WTA) cu 3-6, 6-4, 6-2.

„Știu că am fost prea agitatã în timpul meciului”, a recunoscut Sabalenka. „Data viitoare, vreau să încerc să fiu mai calmă pe teren. Încercam să-mi fac loviturile și totul mi se întorcea. Mă întrebam de ce face faă la orice și încercam să dau mai tare și mai tare”, a mărturisit Arina Sabalenka, citată de site-ul WTA.
„Am învins o mulțime de jucătoare bune, am arătat un tenis performant. Păcat că nu și azi, dar voi încerca sã-mi mențin nivelul și de fapt să mă străduiesc să fiu mult mai bună. Și ei, bine, da, a fost o săptămână fantastică pentru mine”, a conchis Sabalenka.

După victoria cu Sabalenka, Simona a vorbit la despre șansa de a deveni prima jucãtoare din circuitul WTA în ultimii 45 de ani care câștigã ambele turnee la rând, Rogers Cup, și cel de la Cincinnati.
Epuizată, după un turneu comprimat în unele zile din cauza ploii, Simo a vorbit și despre dorința ei secretă. Dacă o învinge pe olandeza Kiki Bertens, antrenorul australian Darren Cahill i-a promis că o duce la Waffle House, o rețea celebră de restaurante. Unde, probabil, visează la o vafă!

Halep și-a asigurat un cec de 262.364 dolari și 585 puncte WTA. Ea are 3-1 în meciurile directe cu Bertens (26 ani, 17 WTA), ultimul meci consemnând victoria în 2017, în semifinale la Roma, cu 7-5, 6-1.
Pentru Simona Halep, finala de la Cincinnati va fi a 33-a din carieră, până acum având 18 titluri cucerite. Anul acesta s-a impus la Shenzhen, Roland Garros și Montreal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here