TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE – „Soțul păcălit”, prima premieră a noii stagiuni

413

Piesa „Soțul păcălit”, după Moliere, prima premieră a noii stagiuni a Teatrului Municipal Baia Mare, se va juca azi, de la ora 19.

Regia spectacolului îi aparține lui Victor Olăhuț, iar din distribuție fac parte actorii: Dragoș Călin, Denisa Blag, Valeriu Doran, Florentina Năstase, Raul Hotcaș, Claudia Păunescu, Mircea Gligor, Doru Fârte și Diana Podăreanu. Scenografia este realizată de Mihai Vălu, muzica îi aparține lui Călin Ionce, iar traducerea textului este semnată de Nicolae Weisz. Spectacolul se joacă cu publicul în sală.

“O căsătorie din interes. O tânără frumoasă și năbădăioasă. Un parvenit social. Un filfizon. O cameristă șireată și un poștaș hâtru. Doi părinți depășiți de vremuri. Un apatic, pe post de încurcă-lume. O pianistă. În această punere în scenă a unui text clasic, vechi de aproape patru secole, într-o viziune modernă, fiecare personaj aduce la suprafață o tipologie, care-și găsește ecou în vremurile noastre tulburi.

Scara valorilor a fost răsturnată, iar în vârful ei tronează banul. Principiile de cinste, adevăr și dreptate fac cale întoarsă în <<tolba>> prăfuită a filosofilor. Suntem prizonierii unei lumi aflate la apogeul minciunii. Un spectacol despre nesiguranță și pierderea rațiunii, în cele din urmă, dar și o porție zdravănă de comedie la superlativ”, este caracterizarea piesei „Soțul păcălit”, făcută de Ana Liliana Ilea, de la Teatrul Municipal Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here