TEATRUL ARARAT – “Soacra cu trei nurori”, la Muzeul Satului

55

Teatrul Ararat susține duminică, 9 august 2020, începând cu ora 20:30, în incinta Muzeului Satului din Baia Mare, spectacolul “Soacra cu trei nurori”.

Având la bază celebra poveste a lui Ion Creangă, spectacolul “Soacra cu trei nurori” este conceput pe mai multe nivele, putând astfel da satisfacții atât celor mici cât și celor mari.
Povestea aduce în scenă imaginea unei femei lacome. Aceasta avea trei feciori, care s-au însurat. Pentru primul și al doilea, femeia a ales nevestele, pe care le-a exploatat în gospodărie, spunând chiar că are “un ochi la ceafă”. Băiatul cel mic și-a ales singur nevasta. Nora tânără a întors pe celelalte două împotriva soacrei, fapt ce a dus la îmbolnăvirea bătrânei. Când s-au întors feciorii de la muncă, bătrâna nu putea nici să mai vorbească din cauza bătăii luate de la nurori. Arăta doar în toate direcțiile, explicând că a fost izbită de toți pereții. Profitând de faptul că feciorii nu înțelegeau nimic, nora cea tânără le explică că fiecare trebuie să se stabilească într-o casă din direcțiile indicate de bătrână, iar cel mic să rămână în casă. Povestea se sfârșește cu moartea bătrânei și observația femeilor satului că “are cine să o plângă” pe bătrână.

Realizat cu mijloace simple, spectacolul captează atenția și cucerește.
Din distribuția spectacolului regizat de Claudiu Pintican vor face parte Aurora Prodan, Sanda Savolszky, Camelia Strat, Ruxandra Lăzărescu, Claudiu Pintican.

 

Mircea Militar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here