ȚEAPĂ ÎN MARAMUREȘ – A crezut că va merge la muncă în SUA, însă a rămas fără bani

507

A rămas şi fără bani şi fără loc de muncă. Este vorba de un băimărean păgubit cu aproape 1600 de dolari şi care n-a mai ajuns la muncă în SUA, aşa cum i s-a promis. Dându-şi seama că a fost înşelat, acesta s-a prezentat ieri la sediul poliţiei municipiului Baia Mare pentru a depune plângere.

Primele verificări efectuate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au relevat că bărbatul a transmis banii, la finalul lunii iunie, unei persoane domiciliate în SUA, care a pretins că are nevoie de suma menţionată pentru pregătirea actelor de călătorie respectiv angajare. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

„Tentaţia unui loc de muncă în străinătate şi posibilitatea unor câştiguri mari îi determină pe unii să apeleze la diferite firme şi chiar să transmită diferite sume de bani. Din păcate, sunt multe oferte de genul acesta care se dovedesc a fi false, iar cei care doresc să plece îşi dau seama de acest lucru doar după ce transmit sume de bani aşa zişilor angajatori. Informaţi-vă înainte de a transmite sume de bani! Nu vă puneţi încrederea în persoane necunoscute!”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Peste 1 mg/l alcool
Toţi vrem siguranţă pe drumurile publice, dar poliţiştii zilnic depistează persoane care conduc după ce au consumat alcool, urcă la volan chiar dacă nu deţin permis sau comit alte infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Acestea vin la pachet cu viteză, neasigurare, neacordare de prioritate, etc. Consecinţele? Accidente rutiere înregistrate zilnic. Aseară, în jurul orei 22.00, poliţiştii oraşului Târgu Lăpuş au depistat, în trafic, pe DJ109F, un bărbat care conducea un autoturism în stare avansată de ebrietate.

„Este vorba de un bărbat de 65 de ani, din localitatea Răzoare, care consumase suficient alcool încât aparatul etilotest să indice 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale”, a punctat Florina Meteș.

# Au fost prea însetați
Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au întocmit dosar penal şi au demarat activităţi specifice în vederea identificării autorilor, după ce în cursul lunii septembrie au fost sesizaţi că de pe terasa unui local public au fost sustrase mai multe sticle cu bere şi pahare pentru bere.

„Verificările poliţiştilor au relevat că furtul s-a comis în toiul nopţii, iar o persoană care avea glugă trasă pe cap, a forţat sistemul de închidere al frigiderului, de unde a sustras 10 sticle de bere. Au fost identitificaţi doi sigheteni, unul de 32 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, şi unul de 34 de ani, cercetat pentru complicitate la furt calificat”, a explicat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here