TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE CARTE – Scriitorul Marian Ilea a lansat “Nopţile din Mittelstadt” (GALERIE FOTO)

769

Bucureşti, 2018. Târgul Internaţional de Carte s-a desfăşurat, anul acesta, într-o clădire nouă, în perimetrul Romexpo, clădire care seamănă cu spaţiile Târgului Internaţional de la Frankfurt. Editura Cartea Românească a lansat peste 20 de titluri pe parcursul celor cinci zile de târg. Vineri, 1 iunie, începând cu ora 14.30, a avut loc lansarea cărţii “Nopţile din Mittelstadt”, autor Marian Ilea.

Despre felul în care s-a derulat lansarea, scriitorul Marian Ilea ne-a relatat mai multe aspecte. “A fost lume multă! Cartea a fost prezentată de Călin Vlasie (directorul Editurii Cartea Românească, editură care aparţine de Uniunea Scriitorilor din România) şi de către Paul Gorban, (semiotician, filosof şi poet, responsabilul departamental de dezvoltare a editurii în Moldova)”, a relatat Marian Ilea.

# O întâlnire emoţionantă
“Pentru mine, a fost interesant faptul că un scriitor stabilit de peste 30 de ani în Germania, Teodor Vasiliu (scriitor aflat la senectute) a venit cu “Nopţile din Mittelstadt”, pentru a obţine un autograf. Discuţia cu domnia sa a durat cam 15 minute, prilej cu care ne-am amintit de Laurenţiu Ulici, Scriitorul stabilit în Germania fiind unul din cei mai buni amici, pe parcursul a zeci de ani. A fost momentul emoţionant al acestei lansări, mai ales că scriitorul cunoştea Baia-Sprie, unde stătuse câţiva ani. Am simţit în dialogul cu domnia sa nerăbdarea de a citi “Nopţile din Mittlestadt”. Sigur că, la o astfel de lansare, vorbeşte şi autorul. Dacă ar fi să spicuiesc o idee din ceea ce am spus acolo, ea e legată de faptul că directorul Editurii Cartea Românească mi-a propus, la microfonul lansării, ca editura să scoată, începând cu anul viitor, o serie Marian Ilea, cu întreaga operă de până acum, propunere pe care am refuzat-o, tot la microfon. Am făcut asta întrucât sunt un scriitor viu, care mai are de scris câteva cărţi, aşa că o astfel de serie, din punctul meu de vedere, trebuie să apară după ce scriitorul îşi încheie opera sa literară. Subiectul a rămas în coadă de peşte, urmând ca săptămânile viitoare să aibă loc o discuţie cu editura, legată de publicarea acestei serii de autor. O altă surpriză a fost că redactorul-şef al editurii a venit cu “Nopţile din Mittelstadt”, pentru autograf. Am întrebat ce autograf, doar Cartea Românească a tipărit volumul. Mi-a spus că a citit cartea şi doreşte să o aibă în bibliotecă, împreună cu autograful autorului”, a detaliat scriitorul Marian Ilea.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here