TÂRGU LĂPUȘ – Se schițează investițiile pentru 2020!

3885

Abia-abia l-am oprit din activitate si din drumuri pe Mitru Lese, primarul orasului Târgu Lapus, sa ne povesteasca ce investitii are in curs, cum se descurca cu orasul inconjurat de lucrari de drumuri, de podul ce blocheaza centrul, insa omul ne-a povestit inclusiv planurile pentru 2020!

Sa incepem cu podul, ca de el se loveste toata lumea. Drumul judetean ce merge spre Baiut si traverseaza oarecum }ara Lapusului este in reabilitare. Drumul national DN 18 B ce trece prin oras este in reabilitare. |n plus, mai am inca trei stradute din oras in modernizare, ultimele ramase, astfel incât sa aiba si utilitatile. Pe lânga ele e si podul ce face legatura intre partea estica si vestica a orasului. A avut nevoie de aceasta reabilitare. Ca sa obtin constructia celui de-al doilea pod, pe care azi se trece, am fundamentat necesitatea acestei interventii, podul e vechi de peste 40 de ani. Era nevoie sa intre in reabilitare, dar acel studiu l-am tot prezentat in timp CNARD-ului, acum i-a venit vremea, se va finaliza la mijlocul anului viitor. Se lucreaza la structura de rezistenta si la terasament, se va lati si banda pietonala, cu un drum. De aceea e restrictionat, da un pic de disconfort. Dar am pus la dispozitie oamenilor si microbusele scolare, când nu au treaba cu copiii. Am tot depus, am tot depus, vreo 7 ani m-am tot rugat sa-l reabiliteze, am cerut sa nu intram cu spatele in Guiness Book, sa izolam orasul si }ara Lapusului. Acum, voi reincepe cu rugaciunile, pentru alt proiect.

E un proiect de peste 11 milioane de euro, cu doua cereri de finantare, ce vizeaza infrastructura rutiera pietonala-biciclista. Am doua strazi de modernizat cu trotuare, dar facându-le, fac pe o parte pista de biciclisti, pe cealalta pietonal. |n zona disponibila se va construi un bloc pentru familiile tinere, apoi in timp inca trei blocuri ANL. Am deja peste 100 de apartamente ANL. {i o gradinita tot acolo. Venind cu strazile si cu trotuarele, facem si o pasarela peste râul Lapus, aici, in centru. Punem parcul in valoare, mai avem un spatiu unde a fost popicarie, facem bowling acolo. {i mai facem si o extensie a unitatii medico sociale, pentru caare un succes enorm. Nu e azil de batrâni, e centru medico social, dar avem nevoie de extensie, avem acum inca 85 de cereri in analiza la acest moment! Zona centrala a orasului va fi si ea modernizata, cu monumentul si tot ce implica. Astept rezultatul cererii de finantare. Dar tot in acest moment se reabiliteaza termic trei blocuri. E santier total in oras. Mai am doua imobile scolare in reabilitare, o gradinita si un corp a Liceului Tehnologic, plus un corp in reabilitare a scolii din Rohia. Plus, in satele Fântânele si Borcut infiintez retele noi de apa. Sunt in lucru. |n asteptare, cu proiect depus, mai am inca doua gradinite, acum vorbim deja de o vreme de anul 2020, ca executie. Una in razoare, una in Rogoz. Plus modernizarea ambulatoriului din spitalul orasului. Am adus medici, unora le-am, dat in mansarda spitalului apartamente sau garsoniere, pe altii i-am ajutat saachizitioneze terenuri pentru casa. Asa ii fidelizez. Doi medici specialisti isi fac deja case, e un altfel de politica. Cam asa arata proiectele noastre in acest moment, la care se adauga documentatia pentru asigurarea gazului metan pentru toate cele 13 sate apartinatoare orasului”, incheie primarul Mitru Lese.

Alexandru RUJA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here