TÂRGU LĂPUȘ – Investiții majore schimbă fața orașului

427

Dupa indelunga asteptare, având la mijloc ba birocratie, ba context politic nefavorabil, ba crize economice ba bugete mici, oraselul Târgu Lapus se lanseaza anul acesta intr-o campanie de investitii fara precedent. Primarul Mitru Lese recunoaste ca va fi un an de foc, spera sa lanseze cea mai mare parte din investitiile anuntate.

# De 5 x C.N.I.

Pentru 2020, Târgu Lapus anunta cinci obiective finantate de Compania Nationala de Investitii. E vorba de camine culturale in satele Fântânele, o scoala noua in satul apartinator Fântânele, Inau si Stoiceni. Se adauga un bazin de inot, dar si un teren de fotbal in satul Rogoz. „Evident, chiar daca nu avem aici cofinantare, la final avem de facut racorduri la utilitati, alte lucrari conexe”, spune primarul Lese.

# P.O.R. X 2.. x 2…

Pe Axa 10 POR, orasul Târgu Lapus incepe anul acesta construirea a doua gradinite, in Rogoz si in Razoare. Pe Axa 13 insa, vine marele bal: o modernizare totala a centrului orasului, cu doua finantari separate, dar intr-un final in strânsa legatura! Pe prima cerere de finantare, spune primarul Mitru Lese, vor fi un centru multifunctional de servicii sociale integrate pe strada Tineretului, un centru recreational pe strada Doinei, modernizarea spatiilor publice din zona centrala si adiacenta, cu trotuare si piste de biciclisti, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, locuri de recreere pentru adulti, alei, amenajari parcari, reasezare retea electrica, dotari, canalizare pluviala. „Vine apoi a doua cerere de finantare, cu o gradinita cu patru sali in oras, pe strada Horea, un bloc de locuinte sociale cu 30 de apartamente, apoi infrastructura pietonala si rutieracu trotuare si piste de biciclete, plus extinderea strazii Horea catre viitorul bloc de locuinte sociale. Toate acestea le leg de reabilitarea DN 18 B si a podului de peste Lapus, astfel, se va prelungi reabilitarea drumului national pe toata suprafata orasului, cu straturi succesive de asfalt”, spune edilul. Din bugetul local, are de facut cofinantari sau lucrari ulterioare la aproape toate cele amintite, si la alte investitii, ce vor fi amintite in alta ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here