ȚARA LĂPUȘULUI, ÎN ȘANTIER! – Ultimul drum județean de pământ dispare!

1862

Daca ai de traversat zilele acestea Tara Lapusului, inarmeaza-te cu rabdare! E un santier viu Lapusul, si chiar daca oamenii injura printre dinti in trafic, se simt bagati in seama! A trecut, astfel, vremea când primarii scriau pe tablite „Acest drum nu este local, apartine Drumurilor Judetene”…

Concret, incep iar lucrari pe drumul national Baia Mare – Târgu Lapus. Apoi, se lucreaza in zona Rogoz, la drumul ce leaga orasul de zona Lapus si Baiut. E finantare PNDL la DJ 109 F, din oras spre Damacuseni si Rogoz. Ajunsi in oras, constati ca aici este si singurul pod din Maramures ce se afla la acest moment in reabilitare, drept pentru care circulatia este deviata, pe la podul de la campusul scolar.

Supriza cea mare vine insa de la ruta spre Coroieni-Baba, spre iesirea din judet in ideea de a intepa E 58 la Gâlgau, pe ruta Baia Mare-Dej-Cluj. O prima portiune a fost finalizata, demonstrativ, la iesirea din oras spre Razoare si se poate spune ca este cel mai bun drum pe care l-a avut vreodata Tara Lapusului! Sigur, mai departe sunt lucrari, trafic blocat, semaforizat, dar se lucreaza incontinuu, pâna in Coroieni. 

In fine, vine si surpriza, promisa la inceput de an de directorul Drumurilor Judetene: e aproape asfaltat ultimul drum judetean de pamânt al Maramuresului! Firul de drum judetean dintre Vima Micasi Boiu Mare a fost, intr-o prima faza, reasfaltat catre intersectia cu Salnita, de acolo este pietruit si pregatit pentru asfalt, pâna dincolo de Jugastreni (unde din buget local si fonduri guvernamentale, primaria Vima asfalteaza drumul satului, in premiera!). La Românesti, acolo unde râdeam ani la rând ca drumul judetean era de pamânt iar cele din sat erau asfaltate, e turnat asfalt proaspat, care se intâlneste cu asfaltul de la Frâncenii Boiului!! Ba se marca, la ora vizitei noastre! Este de departe cea mai mare reusita a drumarilor, care aveau de pietruit anual zona, spre disperarea tuturor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here