TALENT – Un nou trofeu pentru maramureșeanca Andreea Ghițiu

730

Andreea Ghițiu confirmă încă o dată faptul că este una dintre cele mai talentate reprezentante din noul val al interpreților de muzică populară din Maramureș.

Andreea Ghițiu a obținut joi, 26 iulie, Trofeul Festivalului Internațional “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” Brăila 2018.

“Elise Stan, președintele juriului și la această ediție a festivalului, a fost cea care a acordat Trofeului Festivalului, în valoare de 5000 de euro. Câștigătoarea acestui premiu a fost Andreea Ghițiu, care a reprezentat Zona Maramureșului-}ara Lăpușului.

După ce Ansamblul <<Lăutarii>> din Chișinău, condus de Nicolae Botgros, i-a cântat câștigătoarei <<La mulți ani!>>, ea a interpretat din nou cele două melodii cu care a participat la concurs, <<Mândruță, gură dezmierdată>> și <<Hore cu noduri/ Inima-n mine nu-i bună>>”, informează site-ul probr.ro.

Premiul 3 a fost câștigat anul acesta de Florin Ștefan, care a reprezentat zona Muntenia. Premiul 2 a fost adjudecat de Manuela Bălan, care a reprezentat zona Moldova, iar premiul 1, în valoare de 3.000 de euro, i-a revenit lui Vlăduț Sărmaș, reprezentantul zonei Țara Năsăudului.

La ediția a XII-a a Festivalului Internațional “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” Brăila 2018 au participat 28 de tineri interpreți de muzică populară din întreaga țară și opt interpreți din străinătate.

Concursul se adresează soliștilor vocali și grupurilor (maximum cinci persoane), artiști amatori aparținând țărilor de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina.

Tânăra solistă de muzică populară Andreea Ghițiu a împlinit în data de 9 iulie, 20 de ani. Originară din Rohia (Târgu Lăpuș), Andreea are în palmares mai multe trofee câștigate la festivalurile de profil, iar anul acesta a ajuns până în semifinalele popularului show de televiziune “Românii au talent”.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here