TABLOU SUMBRU ÎN SIGHET – Centralele termice dezafectate, adevărate focare de infecţie (GALERIE FOTO)

289

Clădirile dezafectate a trei foste centrale termice din Sighet sunt adevărate focare de infecție, dar reprezintă și un real pericol din cauza stării avansate de degradare. Situate în cartierele Constructorului, Independenței şi 1 Decembrie 1918, acestea oferă un tablou sumbru al nepăsării manifestate de către administrația locală.

“Stăm cu frica în sân să nu se prăbușească coșul fostei centrale termice peste noi. S-a furat cam tot ce s-a putut. Locul a devenit preferat de cei fără locuinţă. Nu odată, din cauza acestora, erau să se producă incendii. Zona este înconjurată de garaje de lemn. Ne dorim ca cei de la primărie să ia măsuri ca această problemă să-și găsească o rezolvare și nu doar să se limiteze la a promite”, a spus Paul Pohl, domiciliat în zona centralei dezafectate din cartierul Constructorului.

# O mizerie de nedescris…
Nemulţumiri există şi în cartierul Independenţei. “În clădirea fostei centrale termice stau fel și fel de oameni și se întâmplă lucruri ciudate. În fiecare campanie electorală, inclusiv cea derulată de actualul primar, ni s-a promis că se va rezolva această problemă. Au uitat chiar începând cu a doua zi. Este o mizerie de nedescris. Oamenii străzii își fac nevoile în interior. Este un miros urât de tot. În imediata apropiere se află și o clinică medicală. E mizerie peste tot. Un adevărat focar de infecție. Sperăm ca într-un final să se ia măsuri măcar pentru ecologizarea zonei”, a spus Ioan Andrei, domiciliat lângă centrala dezafectată din cartierul Independenței.

Aceeași situație o regăsim și în cartierul 1 Decembrie 1918. Totuşi, există și un exemplu pozitiv. Fosta clădire a centralei din cartierul Traian a fost dată unei asociații caritabile din Italia, care a renovat-o și a transformat-o în locuințe pentru tinerii care părăsesc casele de copii. Aşadar, dacă se vrea se poate. Poate și cei din administrația publică vor găsi soluții pentru această problemă.

Liviu ŞIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here