“SUNT UN OM RESPONSABIL!” – Campanie de încurajare a implicării civice, în Maramureş

525

Siguranţa este un fenomen atât de complex încât nu poate fi asigurată fără participarea fiecărui membru al societăţii. Cetăţeanul este principalul partener al poliţiei în procesul de detectare şi rezolvare a problemelor ce afectează siguranţa unei comunităţi.

Pornind de la aşteptările cetăţenilor de a trăi într-un judeţ mai sigur, dar şi de la voinţa poliţiei de a găsi soluţii durabile pentru problemele în materie de siguranţă publică, poliţiştii maramureşeni îşi doresc o intensificare a legăturii cu populaţia şi demarează Campania de încurajare a spiritului civic: “Sunt un om responsabil!”

# Un parteneriat cu cetăţenii
Studiile efectuate de sociologi arată că gradul de implicare civică a românilor este destul de scăzut şi că ne situăm pe o poziţie inferioară altor state în ceea ce priveşte simţul civic. Cu toate acestea, în judeţul Maramureş au fost semnalate câteva cazuri de implicare activă a cetăţenilor în sprijinul oamenilor legii, iar luna trecută, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş a recompensat simbolic doi cetăţeni pentru conduita adoptată.

“Scopul Campaniei, iniţiată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, este de a informa şi conştientiza cetăţenii cu privire la necesitatea implicării în lupta împotriva infracţionalităţii prin: reclamarea infracţiunilor şi a faptelor antisociale, respectarea normelor de convieţuire socială, netolerarea corupţiei, manifestarea unei atitudini vigilente. Începând din 25 iulie, până la finalul lunii august, poliţiştii vor promova ideea de parteneriat cu cetăţenii şi vor populariza un set de recomandări şi informaţii utile pe teme de interes general cum ar fi: măsuri de autoprotecţie, competenţele poliţiei, posibilităţi de implicare, cunoaşterea drepturilor victimelor, cum reacţionez în diverse situaţii de risc etc”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here