SUB LITERA LEGII – Control de legalitate exercitat în Maramureș la peste 8.000 de acte administrative în primul trimestru al anului

502

Secretarii de primării din judeţului Maramureş au aflat recent, de la şeful serviciului verificarea legalității, aplicarea actelor normative și contencios administrativ, Rodica Pop, că în primul trimestru al anului s-a exercitat control de legalitate asupra a 8023 acte administrative.

Rodica Pop a precizat că la nivelul județului Maramureș s-au desfășurat 265 ședințe din care 182 ședințe ordinare ale consiliilor locale, trei ședințe ordinare ale Consiliului Județean Maramureș, 52 ședințe extraordinare ale consiliilor locale, o ședință extraordinară de CJ și 26 ședințe convocate de îndată.

„Instituția Prefectului-Județului Maramureș a transmis 15 adrese cu privire la lipsa actelor aferente hotărârilor de consiliu local și respectarea termenului legal de comunicare de către prefect a actelor administrative, trei adrese observatorii pentru două hotărâri și o dispoziție”, a mai adăugat Rodica Pop.

În primele trei luni ale anului au fost transmise 81 de dispoziții și 105 hotărâri ale consiliilor locale peste termenul prevăzut de lege. Un lucru bun este acela ca in primul trimestru nu au fost inițiate acțiuni la instanța de contencios administrativ, raportat la faptul că urmare a procedurii prealabile realizate, actele criticate au fost revocate sau modificate în termenul stabilit de prefect.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here