STUPEFIANT! – Imagini șocante cu un tânăr care abia se ține pe picioare din cauza substanțelor interzise! Oficial, Cartierul Săsar din Baia Mare a fost asaltat de… Zombie (VIDEO ȘI FOTO)

667

Fenomenul Zombie nu numai că a depășit granițele municipiului Baia Mare, însă începe să facă ravagii. Tot mai mulți tineri au fost surprinși, în cartierul Săsar, abia ținându-se pe picioare după ce au consumat substanțe interzise. Oamenii sunt, la rândul lor, stupefiați de amplitudinea fenomenului și spun că se tem pentru viitorul acestora.

# Nu-l mai ascultau picioarele!
Baia Mare, la orele amiezii, complexul RFN. Un tânăr se clatină stând în picioare. Apoi, inert, stă câteva minute bune, privind în asfalt. Trecătorii se opresc și se uită la tânăr cum stă inconștient, însă pe propriile picioare. După minutele de inerție, tânărul se deplasează, cu picioarele împleticite, către țâșnitoarea cu apă. Face distanța de vreo șapte metri în aproape tot atâtea minute, întrucât, vizibil, picioarele nu-l mai ascultă. Într-un final ajunge la cișmea și încearcă să apese pedala de activare a jetului de apă. Nu nimerește, se învârte câteva clipe, după care renunță. Se întoarce în același perimetru de unde a plecat și se duce către o bancă. Nu reușește să se așeze nicicum, după care se oprește și stă în picioare, la fel de inert ca în urmă cu câteva minute. La un moment dat, se apropie un alt tânăr, care încearcă să îl ia cu el. Cel amețit de substanțe interzise nu schițează niciun gest, cu toate că începe furtuna. Cel de-al doilea tânăr îl trage cu forța către casă, întrucât vântul a început să bată cu putere. Cei doi urcă spre strada Cantemir și dispar, probabil, către casă.

# “Ei nu realizează că își distrug viitorul?”
Nu este, din păcate, nici pe departe, singurul caz. “Am ieșit din scara blocului meu (n.red. – strada Victoriei) și afară, pe beton, erau doi tineri, adolescenți, aș zice la vreo 16 ani, cam așa. Învârteau niște foi de țigară sau rulau, cum am auzit că se zice. Nu aveau nicio greață că îi văd eu sau altcineva, cu toate că au venit la scara noastră, întrucât este mai liniște. Vorbeau între ei, că ce bine vor dormi la noapte, mai ales dacă vor bea ceva. Inițial nu am dat foarte mare importanță vorbelor lor sau gesturilor lor. După aproximativ o oră, atunci când m-am întors către casă, i-am întâlnit tot pe strada Victoriei, când coborau către mall. Nu vedeau bine drumul, privirea le era pierdută și se deplasau cu greutate. I-am privit cum se îndepărtează, erau total pierduți. Dacă asta este noua generație, înseamnă că am ajuns rău de tot. Am stat și m-am întrebat ce este în sufletul părinților acelor tineri? Oare știu ce se întâmplă cu ei? Oare ei, tinerii, realizează că își distrug viitorul?”, a spus Cristina din Baia Mare.

# “Rămân pierduți pe străzi și în magazine!”
Mai grav este că astfel de situații se întâlnesc în cartierul Săsar, unul dintre cele mai liniștite din Baia Mare. Astfel că, ne întrebăm – cum este în altă parte, dacă aici este așa? Din nefericire, zonele verzi au fost deja atacate de consumatori de stupefiante. “Mă minunez și mă crucesc de ceea ce văd în fiecare seară. Într-una din zilele trecute, a intrat în magazin un adolescent. A cerut înghețată, după care a uitat complet ce mai vrea. Era pierdut în magazin. L-am rugat să se dea la o parte, să nu țină coada în loc, și să se gândească ce vrea să mai cumpere. A așteptat, privind pierdut, vreo cinci minute. Apoi, a zis că nu mai vrea nimic. A ieșit din magazin, s-a urcat pe un frigider de la un magazin vecin, și a băgat înghețata în gură, cu totul. Apoi, privea în gol, în continuare. Mă crucesc și mă minunez când îi văd stând pe bănci și consumând tot felul de măgării. Eu nu înțeleg cum de nu îi vede nimeni. E incredibil ce-i la noi în cartier, de câteva luni încoace. Îs o mulțime de copii care se droghează și parcă nimeni nu îi trage de mânecă. Au mai fost ani când a venit așa, un val de consumatori tineri, dar acum parcă e dezastru. Atunci când a fost cu etnobotanicele vedeai tineri care consumau prin parcuri, însă s-au potolit. Pe ăștia nu-i mai satură nimeni, nu se feresc de nimeni și rămân pierduți pe stradă. Este incredibil!”, a spus Maria, angajata unui magazin din cartierul băimărean Săsar.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here