STUDIU – Portretul-robot al șoferului periculos din România

336

Bucureştean cu vârsta până în 25 de ani şi cu o maşină puternică. Acesta ar fi portretul şoferului care provoacă cel mai des accidente pe baza datelor statistice publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cei mai periculoşi şoferi din România sunt bucureştenii, spun cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care au analizat frecvenţa daunelor. Ei au constatat că peste 6 la sută din maşinile înmatriculate în Capitală au provocat un accident. Bucureştenii sunt urmaţi în acest clasament de şoferii din Constanţa şi Iaşi. Cele mai puţine daune au fost provocate de conducătorii auto din Sălaj, Covasna şi Harghita.
Cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii sub 25 de ani, arată datele. 6,15 la sută dintre ei au provocat un accident. Cu vârsta, şoferii devin mai atenţi, astfel că, doar 4,59 la sută dintre conducătorii auto de peste 40 de ani au produs un accident de circulaţie.

Dacă ne uităm şi la cilindreea maşinilor implicate în accidente, vedem că cele cu motoare puternice au provocat daune mai multe şi mai costisitoare. Astfel, vehiculele cu motoare de sub 1.200 de centimetri cubi au avut o frecvenţă a daunelor de 3,78 la sută. Indicatorul este însă de două ori mai mare în cazul maşinilor cu motoare de peste 2,5 litri, iar valoarea daunelor creşte de la aproximativ 5.000 de lei în cazul maşinilor cu motoare mici şi până la peste 8.500 de lei în cazul maşinilor puternice.

Digi24

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here