STRATEGIE – Echipa de fete a devenit prioritară la CS Minaur. Băieții rămân în plan secund

304

Ambele echipe ale clubului CS Minaur au terminat campionatul pe locul 3 și vor reprezenta România în ediția 2020-2021 a cupelor europene. În cazul, foarte plauzibil, în care CSM București va primi un wild-card pentru Champions League, fetele de la CS Minaur vor juca direct în grupele Europa League, fosta Cupă EHF. În schimb, băieții vor evolua în Cupa EHF (fostă Challenge Cup).

Dacă ne luăm după transferurile anunțate la cele două formații, este clar că echipa feminină a devenit prioritatea nr. 1 a clubului Minaur. Antrenorul Costică Buceschi va beneficia în sezonul următor de serviciile unor handbaliste valoroase din Suedia, Serbia, Brazilia, Japonia și România (transferuri pe care le-am anunțat și noi la vremea respectivă). Brazilianul Jose Toledo este singurul nume sonor din lotul băieților anunțat pentru campionatul următor, în timp ce de la echipă au plecat jucători importanți (Vojvodic, Coric și Brajovic). De asemenea, la echipa masculină s-au diminuat câștigurile financiare și s-a încercat îndepărtarea antrenorului Stephane Plantin și înlocuirea lui cu Adi Popovici, lucru care nu este ușor de realizat ținând cont că la mijloc este vorba de un contract în vigoare.

#Poate susține Baia Mare două echipe în cupele europene?

Participarea ambelor echipe de handbal ale clubului Minaur în cupele europene implică niște cheltuieli mari, care trebuie suportate de Consiliul Local Baia Mare, finanțatorul clubului. În condițiile în care activitatea economică nu „duduie” în oraș, iar clubul nu a reușit să atragă și alți sponsori importanți, este de discutat și cât de mari ar fi cheltuielile care să poată  fi suportate din bugetul local. În plus, trebuie ținut cont că o eventuală promovare a echipei de fotbal în Liga 2 ar pune o presiune suplimentară pe bugetul clubului.

Faptul că echipa feminină este favorizată în detrimentul celei masculine naște, cu siguranță, discuții și între suporteri. Suporterii fetelor spun că acestea au șanse mai mari să obțină rezultate în Europa, deoarece handbalul feminin românesc are încă o cotă bună, iar handbalistele transferate sunt valoroase. În schimb, fanii băieților susțin că Minaur înseamnă în primul rând, datorită istoriei, handbal masculin și nu există motive ca echipa lor favorită să fie marginalizată.

Marius CÎMPIAN

3 COMENTARII

 1. Are Baia Mare potențial financiar,sa ofere sportivilor salarii de 4.000-8.000 pe lună?,cand industria orașului este zero,orasul are datorii,criza financiara bate la usa si peste80% din BAIMARENI traiesc din salariu minim pe economie.

 2. In mod cert nu acesta era planul !Dar acest COVIT 19 a incurcat lucrurile si si BAIETII DESTEPTI s-au trezit cu ambele echipe pe loc de cupe europene.La fel ca in urma cu 5 ani,cind titlul de campioni la baieti a adus bataie de cap autoritatilor !Rezultatul faptului ca ne-am intins mai mult decit ne permiteam ,a fost punerea pe butuci a ambelor echipe.
  Azi lucrurile nu stau foarte diferit.Nici atunci si nici acum nu s-a dorit binele sportului .Este doar o metoda folosita in multe administratii locale,de a transforma banul public in ban privat.De ce fetele si nu baietii ?SIMPLU !!!lLa conducerea fetelor este un grup de baiati destepti foarte bine sudat,cu experienta vasta in acest tip de manevre.Nume ca Bala,Kotecz,Buceschi sunt bine cunoscute din episodul MCM.Iar ca lucrurile sa fie si mai clare fina lui Bala,devine organizatoare de competitii.Stie cineva daca pentru acest post s-a organizat un concurs,macar asa de fatada ?
  La baieti membrii din conducere trag in directii diferite.In consecinta nu vor beneficia de mare lucru.Si chiar nu conteaza ce jucatori de valoare au plecat,important este ca a ramas MURESAN !Discutiile dintre suporteri nu au nici un rost.Autoritatile nu acorda importanta spectatorului baimarean,nu dau doi bani pe ce cred suporterii.Au o singura prioritate :BANUL PUBLIC!Fraierii se vor inghesuii din nou la toamna sa puna stampila pe marele conducator,intrebarea este dupa cite episoade vor intelege cit de mult sunt mintiti ???

 3. Brusc, conducatorii C.S.MINAUR organizeaza concurs pentru ocuparea postului de organizator de competitii !
  Desi in presa centrala de sport figura pe acest post CAMELIA HOTEA,cineva s-a gindit ca n-ar strica totusi un pic de legalitate.Sansele sunt foarte mari ca ea sa fie singura candidata si astfel totul este foarte transparent.
  Ramine de vazut finalul ! Mult succes tuturor candidatilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here