STOP! – Punct final în discuția închiderii spitalului din Cavnic

299

Primarul Vladimir Petrut e un razboinic, nu e un secret acest lucru. De unde si nevoia de a lamuri lucruri si de a nu da apa la moara celor care arunca bârfe, “petarde” in ce priveste viitorul Cavnicului. Cea mai recenta petarda de gen, inchiderea spitalului…

“Hai sa lamurim… am avut discutii cu niste cetateni, unde reabilitam blocuri. Ei au zis ca am facut mai mult decât am promis. Noi nu ne-am oprit din lucru, ba poate am lucrat mai mult ca niciodata, am turnat asfalt, am facut cai de acces, parcari, ziduri de sprijin la râu, altele. Am inclusiv finantare noua la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Ma opresc putin din enumerarea investitiilor ca sa lamurim un lucru. O data pentru totdeauna trebuie lamurita povestea cu inchiderea spitalului.  Închiderea unui spital deocamdata in România nu tine de decizii locale sau judetene, ci e o decizie guvernamentala. Cum se poate face asta? Când Casa de Asigurari de Sanatate nu mai ofera contract de finantare, ori asta poate s-o fac anumai cu o hotarârte guvernamentala sau ordin de ministru. Deci doresc sa fac un apel catre cetateni, sau oameni politici locali, sa nu mai introduca spitalul in nici un joc politic, sa nu mai arunce povesti de astea cu inchiderea spitalului. Acolo lucreaza cam o suta de oameni, se trateaza 70-80 de oameni pe saptamâna. Ei se simt frustrati, speriati. Nu ma sperie pe mine, ii sperie pe ei, ca eu stiu ca nu se poate inchide. MInciuna are picioare scurte… eu de ani tot aud asta cu inchiderea. Când o sa aud un ministru sau Guvernul ca iese public si spune asta, atunci ne putem gândi. Dar nu se va inchide, e o prostie.

În plus, având in vedere povestea, m-am pregatit. În cazul in care, prin absurd, se ajungea la asemenea masura, eu il transformam in sanatoriu de vârstnici sau spital privat, blocam cu firma de paza institutia si nu intra nimeni. faceam contract rapid, spitalul avea urgent alta activitate. Nu pe reteta Baia Sprie, spitalul este al nostru. Avem contract cu CAS pe 2 ani de zile, cum? Compania Nationala de Investitii a alocat 2,5 milioane de euro acum, ca spitalul sa se extinda, sa se modernizeze. Cum sa discuti de inchiderea spitalului, cu contract in derulare, cu investitie de 2,5 milioane de euro aprobata de Guvernul României? Cineva e tâmpit sa bage milioane de euro apoi sa inchida??”, explica primarul Vladimir Petrut, punând cuvenitul punct discutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here