STATUI VII – Tinerii cu dizabilități de la Esperando au pozat în statui vii

509

Asociația Esperando a organizat un eveniment menit să aducă zâmbetul pe buze privitorilor. Câțiva tineri din cadrul asociației au fost pentru o oră „statui vii”, pozând în diferite personaje.

Platoul din fața magazinului universal Maramureșul a fost luat cu asalt de copii și tineri, ieri. Aici s-au așezat în diferite ipostaze câțiva tineri cu deficiențe de la Asociația Esperando, interpretând, astfel, diferite personaje. De la pictor, cofetar, la bussinessman sau medic, croitor, delivery guy (băiatul cu pizza), sau barman, tinerii au „luat poziție” și au fost „statui” pentru o oră. Scopul acestei activități a fost de a atrage atenția asupra persoanelor cu dizabilități, care sunt, deseori, marginalizate în societate. „Scopul este să le spunem oamenilor că suntem și că facem lucruri faine, să le facem un cadou băimărenilor și să le mai zicem o dată că, uneori, chiar dacă par că sunt statui, sunt oameni și, chiar dacă trecem nepăsători, să știe că sunt suflete, că au visuri, bucurii, la fel ca oricare dintre noi”, a menționat Daniel Filipaș președintele Asociației Esperando.

Acest gen de activitate a mai fost organizat și anul trecut, când câțiva de tineri cu dizabilități au pozat, pentru o oră, în diferite personaje.

Acțiunea are ca scop creșterea vizibilității persoanelor cu dizabilități și a intereselor și nevoilor acestora, precum și îmbogățirea peisajului cultural al comunității locale.

 

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here