STAŢIUNI PENTRU PENSIONARI – 377 bilete de tratament pentru seria 13, în Maramureş

1158

Casei Judetene de Pensii (CJP) Maramures i-au fost repartizate un număr total de 377 bilete de tratament pentru seria a 13-a, începând cu data de 27 august. Printre staţiuni se numără 1 Mai, Bizuşa, Buziaş, Covasna, Geoagiu şi Moneasa.

După alocarea acestora şi postarea pe site-ul instituţiei, biletele se pot ridica de la sediul instituţiei din data de 31 iulie, până la data de 11 august, orele 13.00. Redistribuirea biletelor rămase nevalorificate se va face din data de 13 august, începând cu ora 8.30, au anunţat oficialii CJP Maramureş.

# Staţiuni preferate, criterii şi punctaj
Pentru cei care nu ştiu, biletele în staţiuni sunt alocate prin repartiţie. Mulţi solicită, puţini primesc, iar cele mai multe din cele rămase se dau automat.

“Solicitările trebuie depuse cu cel puţin o lună înainte. Repartizarea se face de către Casa Naţională de Pensii. Sunt luate în considerare mai multe criterii. Punctajul fiecărui solicitant se stabileşte în funcţie de cuantumul pensiei şi de felul de pensie. Spre exemplu, punctaj mare au pensionarii cu invaliditate. Un alt criteriu important este frecvenţa cu care au beneficiat de biletele de tratament în staţiuni. Au prioritate cei care nu au mai fost. În cazul în care nu sunt suficiente cereri, biletele rămase sunt scoase la liber. Astfel, cei care le doresc pot să vină să le ridice. Niciodată nu va putea fi acoperit numărul de cereri, acest lucru este clar.

În mod evident, seriile de vară sunt cele mai solicitate. E mai cald, e mai uşor de ajuns la destinaţii. Staţiunile preferate sunt cele de la mare şi Băile Felix. Însă, fiecare staţiune are un specific şi anumite probleme de sănătate pe care le tratează. Unele se adresează bolilor cardiovasculare, altele celor reumatice. Foarte recomandate, spre exemplu, în cazul problemelor cardiovasculare sunt staţiunile Covasna şi Vatra Dornei”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here