STAŢIUNI PENTRU PENSIONARI – 342 bilete de tratament în seria 12, în Maramureş

2168

Casei Judeţene de Pensii Maramureş i-au fost repartizate un număr total de 342 bilete de tratament, pentru seria a 12-a, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Staţiunile cuprinse în această serie sunt 1 Mai, Bizusa, Buzias, Covasna, Geoagiu, Moneasa, etc. Seria va începe în data de 11 august.

După alocarea acestora şi postarea pe site-ul instituţiei, biletele se pot ridica de la sediul instituţiei din data de 16 iulie, până la data de 25 iulie, ora 13.00. Redistribuirea biletelor rămase nevalorificate se va face din data de 26 iulie, ora 08.30, au precizat reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

# Mai multe criterii şi un punctaj
Pentru cei care nu ştiu, biletele în staţiuni sunt alocate prin repartiţie. Mulţi solicită, puţini primesc, iar cele mai multe din cele rămase se dau automat.

“Solicitările trebuie depuse cu cel puţin o lună înainte. Repartizarea se face de către Casa Naţională de Pensii. Sunt luate în considerare mai multe criterii. Punctajul fiecărui solicitant se stabileşte în funcţie de cuantumul pensiei şi de felul de pensie. Spre exemplu, punctaj mare au pensionarii cu invaliditate. Un alt criteriu important este frecvenţa cu care au beneficiat de biletele de tratament în staţiuni. Au prioritate cei care nu au mai fost. În cazul în care nu sunt suficiente cereri, biletele rămase sunt scoase la liber. Astfel, cei care le doresc pot să vină să le ridice”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

# Staţiunile de pe litoral, preferate vara
Reprezentanţii CJP Maramureş sunt convinşi că nu se va reuşi niciodată ca toţi solicitanţii să beneficieze de bilete. “Niciodată nu va putea fi acoperit numărul de cereri, acest lucru este clar. În mod evident, seriile de vară sunt cele mai solicitate. E mai cald, e mai uşor de ajuns la destinaţii. Staţiunile preferate sunt cele de la mare şi Băile Felix. Însă, fiecare staţiune are un specific şi anumite probleme de sănătate pe care le tratează. Unele se adresează bolilor cardiovasculare, altele celor reumatice. Foarte recomandate, spre exemplu, în cazul problemelor cardiovasculare sunt staţiunile Covasna şi Vatra Dornei”, a precizat Lucica Pop.

# 19 serii în acest an
În 2018, în Maramureş, s-au depus, în total, până în luna iunie, 6.005 cereri pentru tratamente în staţiuni. În seria de la începutul lunii iunie, spre exemplu, au fost alocate 389 bilete, însă numai nouă au rămas neocupate. Anul acesta, programul de bilete de tratament în staţiuni, pentru pensionari, va avea, în total, 19 serii. Ultima din ele va avea plecarea în 28 noiembrie. Aşadar, programul se va încheia la mijlocul lunii decembrie.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here