START – Programul „Prima Casă”, atractiv pentru tinerii din Maramureș

455

Tinerii din Maramureș își doresc să aibă deasupra capului un acoperiș al lor, „propriu și personal”. Cum salariile din județ sunt cum sunt, singura șansă pentru un cuplu de tineri căsătoriți este să apeleze la un credit. Din acest punct de vedere programul „Prima Casă” este unul deosebit de avantajos datorită ofertelor care vin de la bănci.

Ce este important de știut? Termenul de plată discutat cu vânzătorul și menționat în antecontract să fie acoperitor pentru perioada de analiză și aprobare. Potrivit informațiilor furnizate de specialiștii de la Biroul Credite Maramureș, pentru antecontractele prezentate în lunile ianuarie/februarie, termenul recomandat este de minim două luni până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

„Până la momentul alocării plafonului, vom analiza și aproba cererile de credit în aplicația Neural urmând ca solicitările/promisiunile de garantare să fie introduse și în aplicația web “Prima Casă” ulterior alocării plafonului aferent anului 2018 în cadrul aplicației. Alocarea plafonului este estimată pentru perioada 15 – 23 februarie 2018, dar vom reveni cu data exactă imediat ce va fi cunoscută. În perioada 15 – 23 februarie 2018, FNGCIMM va aloca finanțatorilor participanți în program suma de 1,6 milioane lei, urmând ca diferența de 400 mii lei să fie alocată în cursul anului, în momentul în care trei finanțatori din cadrul programului vor avea utilizat minim 70% din plafonul alocat la începutul anului”, spun cei de la Biroul Credite Maramureș.

Întrebați fiind dacă acest program se bucură de succes în Maramureș, aceștia spun că “da, cereri sunt multe și nu vorbim doar despre programul „Prima Casa”. În general, solicitări pentru credite achiziție sau construcții”.

„Problema cu acest program este că nu ajung banii. Sunt multe dosare pe rol, interesul este unul foarte mare, mai ales din partea tinerilor. Dobânda este mică, băncile vin cu credite avantajoase. Ofertele băncilor atrag clienții. Avansul și dobânda sunt cele mai importante elemente atunci când vorbim de un credit. La unele bănci avansul este de minim 15% din valoarea apartamentului, dar sunt și bănci unde avansul este mai mare”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Zoia Bozău, specialist în imobiliare din Maramureș.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here