START LA LUCRĂRI – 15 milioane de lei pentru podul peste Someş, între Seini şi Pomi

582

Proiectul podului peste Someş între Seini şi Pomi, între judeţele Maramureş şi Satu Mare, a fost prezentat la Seini în faţa vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, prezent la finele săptămânii trecute în judeţ pentru a semna contractele de finanţare pentru DJ 186 Bârsana -Săcel şi DJ 187 Valea Ruscovei.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a precizat că “am ascultat cu admiratie entuziasmul proiectantului si determinarea constructorului si sunt convins ca avem de a face cu un proiect nu doar util ci si elegant!”.

“Podul peste Somes intre Seini si Pomi este un vis al comunitatii seinene de multe decenii. Azi suntem pe drumul drept inspre realizarea lui! Ministerul Dezvoltarii a alocat deja cele 15 milioane necesare, Consiliul Judetean a eliberat autorizatia de construire iar licitatia este finalizata si ordinul de incepere a lucrarilor semnat!”, a aratat Zetea.

“Sunt fapte acum concrete. Avem licitaţia terminată, contractele de execuţie şi de finanţare semnate, am predat amplasamentul. Suntem gata cu toate, avem toate avizele, numai să ne apucăm de lucru. În contractul de finanţare avem trecute 36 de luni, iar în cel de execuţie 24 de luni, cu posibilitatea de prelungire”, a spus, pentru Axanews.ro, primarul din Seini, Gabriela Tulbure.

Alte proiecte aflate în atenţia administraţiei locale seinene se referă la eficienţa energetică, în perioada următoare urmând a fi demarate lucrările de izolare la patru blocuri din oraş. Un alt proiect avut în vedere este legat de achiziţia unui autobuz electric pe legătura Viile Apei –Săbişa, respectiv străzi modernizate.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here