START- Au început înscrierile pentru examenul de admitere la Academia de Poliţie şi Şcolile de Agenţi de Poliţie

1825
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a declanşat activitatea de selecţie a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne precum şi ale  Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pe locurile alocate  Ministerului Afacerilor Interne
Cei interesaţi trebuie să ştie că pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018 sunt mai multe locuri alocate unităților de învățământ. Şi anume pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti – 305 locuri (dintre care 8 locuri pentru romi, 6 locuri pentru maghiari şi 4 locuri pentru alte minorităţi). Concursul de admitere la Academia de Poliţie se desfăşoară în perioada 31 iulie – 24 august şi are două probe, respectiv probele eliminatorii şi proba de evaluare a cunoştinţelor. Înscrierea candidaţilor se va face până la data de 25 mai 2018.
Pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina avem 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi), iar pentru Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).
În ceea ce priveşte sesiunea ianuarie 2019, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sunt disponibile 1.275 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi), respectiv Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).
Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de  admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018 pentru sesiunea august-septembrie 2018, respectiv 23 noiembrie 2018 pentru sesiune ianuarie 2019.
„Prima etapă de selecţie a candidaţilor care optează pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unităţile care au recrutat candidaţii (inspectorate județene de politie și Poliția Capitalei).
A doua etapă  constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ. A treia etapă constă în examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere)”, arata IPJ Maramures.
Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here