STAREA DRUMURILOR – Circulație în regim de iarnă pe șoselele din Maramureș

546

Stratul de zapada este prezent in Maramures pe arii extinse si masura aseara pana la 35 cm la Baia Sprie. 
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -6 grade in Pasul Gutai, -4 grade la Borsa, Cavnic si Ocna Sugatag, -2 grade la Viseu de Sus, Petrova si -1 grad in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Circulatia rutiera pe sectoarele de drumuri nationale se desfasoara in conditii de iarna. Nu au fost semnalate probleme in trafic. Partea carosabila este umeda. Zapada framantata se gaseste depusa si masoara pana la 1 cm, pe DN 18, intre km 156 si km 189 in Pasul Prislop. Cerul este acoperit. Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 20 utilaje si au imprastiat 123 tone sare.

A nins de aseara pe sectoarele de drumuri judetene. Angajatii societatii au actionat cu 37 utilaje si au imprastiat 405 tone material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este umed in partea de campie si partial acoperit cu zapada in zonele de deal si de munte.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Cavnic, Borsa si Ocna Sugatag, -2 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Petrova, -1 grad in Baia Mare si Seini.

Stratul de zapada masoara: 52 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 37 cm la Firiza, 35 cm la Luheu, 25 cm in Baia Borsa, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 22 cm la Grosii Tibelsului si Mara, 17 cm la Ocna Sugatag, 15 cm la Targu Lapus si Valea Viseului, 6 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm in Baia Mare. 
Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Temeperaturile negative au favorizat formarea ghetei pe malurile raului Vaser. Curg sloiuri de gheata pe raul Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Toate localitatile din judet sunt alimentate cu energie electrica, la aceasta ora.

Vremea ramane si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, mai ales in cursul zilei, va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari la munte viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade iar cele minime intre -3 si 0 grade.

AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here