STARE DE ALERTĂ – Locuitorii din Ardusat fac cu rândul de pază să își apere lucerna

671

Scandalul lucernei continuă în comuna Ardusat. Oamenii sunt pe picior de război cu vizitatorii nepoftiți care profită de neatenția lor pentru a le sustrage baloții.

Întreaga poveste a ieșit la iveală săptămâna trecută. Mai mulți țigani din Bozânta au fost găsiți de proprietari pe terenurile lor, exact când aceștia încercau să le fure lucerna. A ieșit cu scandal și amenințări. A fost chemată poliția, care a deschis dosar penal. Un al doilea episod s-a consumat duminică. Mai mulți țigani din Mogoșești, rude cu cei din Bozânta, au crezut că oamenii sunt, cu toții, la biserică și au repetat scenariul. Nu le-a ieșit, întrucât oamenii au fost pe fază. A venit din nou poliția. Intrușii au motivat prezența lor pe terenurile oamenilor prin faptul că… și-ar căuta calul. A fost necesar un alt treilea episod, după numai câteva zile. “Iarăși au venit la furat. A treia oară. Ne amenință cu furcile sau că ne dau foc la case. Toată lumea stă de pază. Noi, să nu ne fure baloții. Ei, când nu suntem atenți, să ne poată fura lucerna. Poliția, să îi poată prinde”, a declarat Marian, un cititor AxaNews.ro.

# Trei dosare penale până acum
Polițiștii continuă cercetările pentru a-i identifica pe toți autorii furturilor. “Cu privire la furturile de lucernă semnalate pe raza Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa, polițiștii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Parte din persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate de polițiști. Aceștia continuă cercetările pentru documentarea activității lor infracționale și pentru identificarea tuturor autorilor”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here