STAGII DE PREGĂTIRE – Fotbaliste de la AS Independența Baia Mare, convocate la loturile naționale de junioare

866

Reprezentativele de junioare Under 19 și Under 17 ale României pregătesc, în această perioadă, meciurile oficiale de anul viitor. Ambele selecționate vor participa la Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European 2020. 

Naționala feminină U19 a României s-a reunit la Mogoșoaia sub comanda antrenorilor Florin Bugar (Piroș Security Arad) și Liviu Ivasuc (AS Independența Baia Mare). Printre tricolorele convocate pentru această acțiune s-au aflat și trei fotbaliste de la AS Independența. Este vorba de Camelia Daneliuc (fundaș), Marinela Cotos (mijlocaș) și Raluca Dragoș (mijlocaș).

„Turul de Elită reprezintă cea mai importantă fază a calificărilor, în care 28 de formații luptă pentru șapte locuri de la turneul final. Adversarele tricolorelor la ”Elită” vor fi Olanda, Scoția și Islanda. Meciurile Grupei 1 se vor disputa în perioada 6-14 aprilie, în Olanda, conform programului:

– 7 aprilie 2020: Olanda – România; Islanda – Scoția;

– 10 aprilie 2020: Olanda – Islanda; Scoția – România;

– 13 aprilie 2020: Scoția – Olanda, România – Islanda.

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită, alături de gazda turneului final, Georgia, vor participa la Euro 2020, programat în perioada 21 iulie-2 august”, informează reprezentanții Federației Române de Fotbal.

Și junioarele U17 au început deja pregătirea pentru Turul de Elită. Timp de cinci zile, tricolorele U17 s-au adunat într-un stagiu centralizat la Mogoșoaia, unde au disputat și un joc-școală cu tricolorele mai mari, de la U19. Tehnicienii Irina Giurgiu (fostă antrenoare și jucătoare la AS Independența) și Călin Svoboda au convocat 20 de jucătoare, printre acestea aflându-se și Daiana Oneț (AS Independența, mijlocaș).

Tricolorele luptă pentru un loc la Euro 2020 cu Ungaria, Rusia și Islanda. Turul de Elită se va desfășura în Ungaria, în perioada 18-14 martie 2020, după următorul program:

– 18 martie 2020: Ungaria – România; Islanda – Rusia;

– 21 martie 2020: Ungaria – Islanda, Rusia – România;

– 24 martie 2020: Rusia – Ungaria, România – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită se vor alătura gazdei, Suedia, la turneul final, programat în perioada 9-22 mai 2020.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here