SPECTACOL-CONCURS – Mihai Eminescu, sărbătorit în Ucraina

282

”Mihai Eminescu, Voievodul românilor de pretutindeni” a fost genericul sub care românii din dreapta Tisei l-au sărbătorit pe poetul național. Manifestarea, desfășurată sub forma unui spectacol-concurs, a avut loc la Școala de Artă din Slatina (Ucraina). Au participat profesori și elevi de la școlile cu predare în limba romană din localitățile Slatina, Apșa de Mijloc, Apșa de Jos, Biserica Albă, Dobric și Topcina.

Spectacolul-concurs a inclus probele de montaj literar, recitări și interpretarea unor melodii pe versuri de Mihai Eminescu.

Premiile au fost oferite de Asociația Culturală ”Boema OJT” Baia Mare (președinte Mihai Cozma), organizatorul manifestării, și Liceul ”Mihai Eminescu” din Slatina (director prof. Adriana Pop).

“Juriul a fost alcătuit din prof. Vasile Țiplea (Biserica Albă), prof. Ana Modârcă (Școala din Slatina), prof. Elena Șovac (directoarea școlii din Apșa de Mijloc) și prof. Ana Pulișca (Liceul ”Mihai Eminescu” Slatina). La manifestare au fost prezenți primarul din Slatina, Gheorghe Uhali, precum și reprezentanții Consulatului Român din Slatina (Solotvino), Gabriel Nicola (consul) și Gheorghe Anghel (ministru consilier)”, precizează Mihai Cozma, președintele Asociației Culturale ”Boema OJT” Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here