A CRESCUT VALORIC ÎN BAIA MARE – Andreea Nastasă, specialista în beach handball. Cum s-a apucat de sport (FOTO)

260

Andreea Nastasă, originară din Neamț, dar pentru care Baia Mare a devenit “acasă” în ultimii ani, a semnat, recent, cu MTS Sport Agency, care are ca servicii principale: intermedierea relației între cluburile sportive și jucători/ jucătoare de handbal și branding sportiv.

MTS reprezintă drepturile unor sportivi cunoscuți în Baia Mare, precum și în toată țara de publicul cunoscători. Printre aceștia se numără Yuliya Dumanska, Elena Șerban, Alexandra Orșivschi, Alexandra Ioana Banciu, Alexandra Pricop, Andriyana Naumenko sau Denisa Alexandra Șelever.

# Traseul Andreei
Andreea, portar de 21 ani, a făcut primii pași în handbal la vârsta de zece ani, la Borca, sub îndrumarea profesorului Cornel Andrici. În 2011, Andreea a ajuns la Marta Baia Mare, echipă cu care a câștigat titlul de campioană la junioare IV, în chiar primul sezon. A urmat titlul de vicecampioană națională la junioare III, în 2013, tot cu Marta Baia Mare, iar doi ani mai târziu a câștigat Olimpiada Națională a Sportului Școlar, alături de Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. Din 2016 a făcut pasul spre senioare, evoluând doi ani în Divizia A pentru Minaur Baia Mare, cu care a reușit promovarea la finalul sezonului 2017-2018. În 2018 a debutat în Liga Națională, tot în tricoul lui Minaur. În plus, Andreea face parte din echipa națională a României de handbal pe plajă, cu care va participa la Campionatul European de senioare din Polonia, în perioada 2-7 iulie. În sezonul viitor, din nefericire, cel mai probabil, Andreea Nastasă va evolua în al doilea eșalon. Asta în pofida evoluțiilor bune pe care le-a avut.

 

# Cum a început cu handbalul
Sportiva a făcut mărturisiri pentru AxaNews.ro. “Mi-am început cariera dintr-o joacă, în curtea școlii, la doar zece ani. Alergam, încercam sa bat mingea așa cum puteam eu mai bine, pentru că nu știam mare lucru despre handbal. Am început în urmă cu zece ani în comuna Borca din județul Neamţ. Profesorul Cornel Andrici este cel care m-a învățat iniţiat în tot ce este legat de handbal. După trei ani, am plecat de acasă, cu susținerea părinților și cu încrederea pe care mi-au dat-o, continuând handbalul la CS Marta Baia Mare. Aici, am avut cel mai frumos juniorat, alături de colegele mele și de soții Marta. Ei m-au învățat tot ce știu pana acum. În 1 august 2016, în ultimul an de juniorat, am avut primul antrenament în divizia din Baia Mare, la CS Minaur. Pot să spun că a fost unul din visele mele împlinite. Iată că în 11 mai 2018 am promovat în Liga Florilor. Câteva dintre hobby-urile mele? Pe lângă ceea ce fac zi de zi, adică handbal, se mai numără filmele, shopping-ul şi manichiura/pedichiura”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Andreea Nastasă.

# Cum a ajuns portăriță
Postul de portar nu este deloc atât de ușor așa cum ar putea părea la prima vedere, a mărturisit Andreea. “Postul de portar este foarte greu, mai ales atunci când chiar nu ai o zi sau o dispoziție bună. De la început, am ales să stau în poartă, deoarece nu mi-a fost frică de mingile care mă loveau în faţă sau oriunde altundeva. Am simțit ca acesta este locul meu și, cu toate ca sunt mai mică de înălțime, am reușit, câteodată, să muncesc de două ori mai mult decât o sportivă mai înaltă. Un model de urmat, care m-am inspirat și pe care am încercat sa îl copiez, pe alocuri, este Silvia Navarro. Un portar de numai 1,67 metri, care a avut mereu o prestație bună, și a convins publicul și spectatorii că nu înălțimea contează, ci ambiția şi munca pe care o depui”, a spus Andreea.

# Și-a sacrificat copilăria dedicându-se handbalului
Nu i-a fost deloc ușor să lase casa părintească pentru a se dedica sportului.
“S-a întâmplat să renunț la foarte multe evenimente și activități. În primul rând, mi-am sacrificat copilăria dedicându-mă handbalului. La vârsta de 13 ani, am plecat la 350 kilometri de sub aripa părinților mei venind printre străini. Acest lucru m-a maturizat foarte mult și m-a făcut sa văd și să cunosc persoane noi, să mă adaptez la “a doua mea casă”, aşa cum ii spun eu acum. Publicul băimărean este un foarte bun cunoscător al acestui sport. Într-adevăr, peste tot în ţară, dar mai cu seamă în Baia Mare, galeria alături de public dau naştere unei atmosfere “magice”. Astfel, nouă, celor aflaţi în teren, ne dă încredere şi senzația aceea de “noi suntem cei mai buni” şi un plus de spectaculozitate”, a relatat, la un moment dat, Andreea Nastasă.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here