SOŢI AGRESIVI – Trei cazuri grave de violență în familie, într-o singură zi, în Maramureș

393

Căldură parcă ia mințile unora. Într-o singură zi, trei maramureșeni s-au ales cu dosare penale după ce și-au luat în colimator propriile neveste.

Polițiștii maramureșeni reamintesc victimelor violenței domestice faptul că pot solicita polițiștilor emiterea unui ordin de protecție provizoriu, care poate fi pus în aplicare de îndată, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să aştepte unul încuviinţat de judecător. Poliţiştii au intervenit în 18 iunie, la trei cazuri de violenţă în familie, în fiecare caz au întocmit dosar penal şi au emis un ordin de protecţie.

# Sălsig, Coroieni, Târgu Lăpuș…
O femeie domiciliată în Sălsig a reclamat faptul că soţul său, cu care se află în proces de divorţ, pe fondul consumului de alcool a agresat-o şi a ameninţat-o cu acte de violenţă. Faţă de bărbatul de 51 de ani, poliţiştii au emis ordin de protecţie.

Poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că o femeie domiciliată în Coroieni a fost agresată de către soţul său, aflat în stare de ebrietate. Întrucât prezenta leziuni corporale ca urmare a agresiunii, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii au informat-o cu privire la posibilitatea emiterii unui ordin de protecţie, însă a refuzat.

În aceeași zi, o tânără de 25 de ani din Târgu Lăpuş a reclamat că a fost agresată de soţul său, necesitând conform certificatului medico-legal prezentat poliţiştilor mai multe zile de îngrijiri medicale. Aceasta s-a adresat Judecătoriei Târgu Lăpuş în vederea obţinerii unui ordin de protecţie împotriva soţului ei.

“În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Sârb urmărit, găsit în Budești
Nu au fost singurele cazuri în care oamenii legii au intervenit. În cadrul unei activităţi specifice organizată în 18 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au depistat, pe raza localităţii Budeşti, un urmărit internaţional.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, domiciliat în Serbia, cercetat de autorităţile din Serbia pentru depunerea şi depozitarea ilicită a materialelor periculoase.
“Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa pentru 29 zile, urmând a fi predat către statul solicitant”, a explicat Florina Meteș.

# Brașoveancă la închisoare
Polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Făgăraş, pe numele unei femei de 34 de ani, domiciliată în judeţul Braşov.

“Aceasta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 4 luni detenţie, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Femeia, depistată pe raza de competenţă a Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, a fost depusă în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei”, a arătat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here