REȚETA ZILEI – Sos de usturoi și pătrunjel verde-chimichurri

487

Acesta este un sos verde pentru fripturi la gratar sau la tigaie. Chimichurri e salsa verde aromata cu usturoi, patrunjel, oregano, otet, lamaie si ulei de masline. Folosim o legatura de patrunjel verde, 4-5 catei de usturoi, o ceapa, 2-3 crengute de oregano, 150 ml ulei de masline, 30 ml otet de vin alb sau suc de lamâie, coaja rasa de lamâie, sare, piper negru, un vârf de cutit de zahar, fulgi de chili. Ar mai merge si frunze proaspete de menta, marar sau coriandru, dar nu toate la un loc. Chimichurri se face in mojar de piatra cu pistil. Evident, in secolul 21 se face cu blenderul. In castron am pus totul si le-am mixat pâns am avut o crema verzuie foarte aromata. Gustati, dregeti cu sare, zahar sau lamâie. Gata! Se pune pe carnea gata, in farfurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here