ȘOMCUTA MARE – 26 de kilometri de străzi asfaltate, în lucru!

333

Chiar se munceste la Somcuta Mare, anul acesta a adus investitii seriose. Tocmai este gâtuit drumul european pentru ca se finalizeaza lucrarile la canalizare, pe acea zona. Ba au inceput si asfaltarile tuturor strazilor din oras!

Da, sper sa terminam cu lucrarile pe lânga drumul european pâna in 15 decembrie. Am inceput insa cu asfaltarile, este cel mai mare proiect din Somcuta Mare din toate timpurile. Vor fi 26 de kilometri de strazi asfaltate, plus trotuare, acolo unde e infrastructura facuta, mai e de facut canalizare ici colo. Vom incepe cu strazile unde sunt facute toate. Cu rigole, cu trotuare, tot. Si parcari pe zona centrala. E un proiect de aproape zece milioane de euro, din Fondul National de Dezvoltare. Sper sa nu fie blocaje sunt contracte, eu zic ca se vor face. Lucrarile au inceput, pe strada Târgului, se face serios, cu structura noua a drumului, nu ne jucam. E cel mai mare proiect al Somcutei… Sigur, va fi un pic de deranj in prima perioada. Dar asta este, nu vine Europa la tine daca nu faci sacrificii. Apoi, da, avem probleme cu coinstructorul, nu s-a prezentat la un teren de sport in curtea scolii. Au crezut ca vin si toarna ceva beton… nu nu, se face conform proiectului. A ramas in aer, cred ca vom reface licitatia. Dar vine frigul, nu mia putem turna. Am pregatit terenul, am facut un pic de deranj.

La Sanatate, nu prea mai avem ce face, spitalul e inchis dar am adus SMURD-ul, Salvarea, speram sa aducem si descarcerarea. Apoi, sus la spital ne apucam de un centru de batrâni, am incercat fel de fel de colaborari, n-a mers”, spune Gheorghe Buda, primarul orasului Somcuta Mare.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here