SOLIDARITATE LA BUZEȘTI – Ajutor pentru o familie afectată de un incendiu violent

446

Un incendiu ce a izbucnit în urmă cu câteva zile a lăsat o familie din Buzești fără o bună parte din agoniseala de-o viață. șura, o căsuță de vară și cam tot ce a însemnat scule și unelte ce sunt necesare în orice gospodărie au fost mistuite de flăcări.

Încendiul a izbucnit în noaptea de 3 spre 4 octombrie, iar deocamdată nu se știe cu exactitate din ce motiv. Cert este că o căsuță de vară, șura și toate sculele au fost mistuite. „Nici măcar un ciocan nu i-a mai rămas, toate uneltele ce le avea pe lângă casă au ars. Toată truda întregii familii s-a dus pe apa sâmbetei. Apelez din suflet la solidaritea ce ne caracterizează în momentele grele și haideți să-i ajutăm pe semenii noștri să treacă mai ușor peste necazul lor”, spune Dinu Onea, vecinul familiei Bertea. Acesta a solicitat cunoscuților și prietenilor să doneze, în măsura posibilităților, câte ceva pentru familia afectată de incendiu. „Noaptea, pe la 3, am auzit sirenele și mă întrebam cum de merg cu sirenele pornite pe drum, la ora aia. Dimineață am văzut ce s-a întâmplat. Nu se știe de la ce a izbucnit. Este posibil să se fi aprins de la o scânteie, cum au făcut foc în spatele șurii și au fiert mâncare la porci. și aproape erau niște coceni de porumb. Câte n-au oamenii pe lângă o casă. Deocamdată  nu se știe sigur de la ce a izbucnit, numai se bănuiește. Dar au fost niște flăcări de zeci de metri. Pompierii de la Baia Mare au fost foarte profesioniști. Au izolat mai întâi focul, că altfel puteau să ardă și casele vecinilor. A ars gardul și peretele de polistiren de la o casă vecină. Bătrâna s-a trezit prima, că ea dormea acolo și i-a alarmat și pe fiul și pe nora ei. Incredibil, ce flăcări au fost”, mai spune el.

Căsuța de vară, șura și o cameră unde-și țineau tot felul de unelte din gospodărie au fost făcute scrum.

Familia Bertea poate fi contactată la numărul de telefon 0740-152531. Orice ajutor este binevenit.

Un caz asemănător a avut loc la Lăpușel, unde un incendiu devastator a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Incendiul a izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești, distrugând 150 de metri pătrați din acoperișul de lemn, cinci tone de fân și 10 metri cubi de lemn de foc. Focul s-a extins și la acoperișul unei locuințe învecinate și au ars circa 120 de metri pătrați din acoperișul unei anexe, două tone de fân și aproximativ 50 de metri pătrați de izolație de pe casă. De asemenea, o a treia anexă din vecini a mai fost afectată, dar aici pagubele au fost mai mici. Focul a fost stins de pompierii băimărenii după câteva ore. și de această dată, în ajutorul familiilor afectate au sărit și cetățenii din Lăpușel, care au donat bani și vor participa la lucrările de refacere a construcțiilor distruse de flăcări. De asemenea, primăria comunei Recea a alocat, din bugetul local, suma de 10.000 de lei, pentru cele două familii din Lăpușel afectate de puternicul incendiu.

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here