SOLIDARITATE – Folkistul Ghiță Danciu are mare nevoie de bani pentru o operație

582

Folkistul băimărean Ghiță Danciu trece printr-o mare încercare. Fondatorul grupului folk Orizont 77, alături de Valentin Moldovan, are nevoie de o importantă sumă de bani pentru a se opera la gât.

„Boala mea a recidivat și am nevoie cât mai urgent de 30.000 de euro pentru o intervenție chirurgicală în străinătate. Cei care doresc să mă sprijine, prin donație sau sponsorizare, o pot face în contul Asociației Culturale Transilvania Folk: IBAN RO02CECEC001946008363031, deschis la CEC Bank Baia Mare”, este mesajul tulburător postat de Ghiță Danciu pe pagina lui de Facebook.

Colegii de breaslă, prietenii și cunoscuții au distribuit rapid acest strigăt de ajutor și au început să doneze bani pentru Ghiță Danciu. De asemenea, Zaharia Nica, stabilit în Australia, a inițiat pe Facebook o campanie de donare online numită „Strângem fonduri pentru intervenția chirurgicală a lui Ghiță Danciu”.

Poetul Sorin Poclitaru (Gura Humorului) a anunțat că va organiza în decembrie un concert folk pentru a-l ajuta pe artistul băimărean. Și folkista Mădălina Amon va aface demersuri ca o parte din fondurile strânse cu ocazia concertului caritabil „Daruri din inimă”, ce va avea loc la Craiova, în data de 7 decembrie, să fie direcționate spre Ghiță Danciu.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here