ŞOFERI NEMULŢUMIŢI -Marcajele rutiere, o problemă pe drumurile din Maramureş

492

Orice şofer ştie cât de utile sunt, mai ales noaptea, marcajele rutiere. Orice conducător auto ştie că acestea servesc la organizarea circulaţiei, la avertizarea sau la îndrumarea participanţilor la trafic, putând fi folosite de sine stătător sau în asociere cu alte mijloace de semnalizare rutieră, a căror semnificaţie o completează, dublează sau precizează.

Numai că pe marea majoritate a drumurilor judeţene, chiar şi pe cele naţionale, ele lipsesc cu desăvârşire. Pe singurul drum judeţean din Maramureş reabilitat în totalitate, Baia Sprie-Bârsana, de la finalul lunii iulie se va începe refacerea marcajelor rutiere. Asta a declarat, pentru Axanews.ro, directorul societăţii care se ocupă de drumurile judeţene, Emil Marinescu, care a precizat că, cel mai probabil, lucrările vor demara din Baia Sprie către Bârsana.

“Am văzut că acea intervenţie de la Dăneşti s-a finalizat. Acum sunt ceva lucrări la Cavnic, pe gaze şi ape. Noi acele capace de canal le-am montat în totalitate. Iar din ultima săptămână din această lună vom începe refacerea marcajelor. Vom merge întâi cu marcajul central, iar apoi vom veni cu cele laterale. Marcajul central este făcut de o firmă specializată, pentru că sunt acolo nişte reguli, conform legii”, a declarat Emil Marinescu.

Şoferi nemulţumiţi

Şoferii maramureşeni spun că nu este normal ca pe drumurile naţionale să nu existe marcaje rutiere clare. “Chiar zilele acestea am venit de la Cluj şi am observat că pe Mesteacăn, cum vii dinspre Sălaj către Maramureş e foarte greu să te ghidezi noaptea, pentru că nu sunt marcaje centrale pe drum. La fel şi pe anumite porţiuni din Maramureş. Iar pe drumurile judeţene, nu mă miră deloc. Că doar nu om avea marcaje rutiere bune pe un drum care este plin de gropi. Ar fi culmea să nu avem asfalt, dar să fie marcat ca la carte drumul”, a arătat Eugen H.

“Circul destul de des prin judeţ şi chiar e o problemă asta, cu marcajele rutiere. Dar nu se va rezolva, pentru că la fel e şi cu trecerile la nivel de cale ferată. Şoferii se plâng, se enervează şi cu atât rămân. Mai bines spus, cu maşina distrusă. Iar cei de la drumurile judeţene vor spune întotdeauna că nu au bani, toată lumea dă vina pe bani. Asta e ţara noastră”, a adăugat Sebastian M.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here