ȘOFERI NEMULȚUMIȚI – Drumul județean Cavnic-Strambu Băiuț, distrus, deși este închis

460

Drumul județean care leagă orașul Cavnic de Strambu Băiuț este închis oficial pană la data de 1 aprilie. Numai că închiderea aceasta, avand în vedere că iarnă nu prea a fost, este numai pe hartie, iar una din firmele care se ocupă de reabilitarea unui alt drum județean din Țara Lăpușului a profitat de vremea bună și a cărat piatră, distrugand astfel o anumită porțiune din acest drum. Situația este cunoscută la nivelul conducerii societății care se ocupă de drumurile județene, însă directorul Emil Marinescu spune că cei care l-au distrus au obligația de a-l reface.

“Da, este un drum închis pană la 1 aprilie, dar necazul este acolo că se circulă. Avem acolo o carieră de unde se cară piatră cu rabe de 30 de tone, plus greutatea mașinii, ori acest drum nu este făcut pentru așa ceva. Transporturile sunt făcute de firma care se ocupă de reabilitarea drumului care face legătura între Rogoz și Baba. Din cate știu eu, ei au în contract stipulat că vor remedia problema. Ei își duc materialele de construcție pe acest drum. Le-am trimis o adresă, am văzut că poliția nu a intervenit, pentru că este drum închis pană la 1 aprilie, vom vedea. Problema cea mare e pe coborarea spre Strambu Băiuț, mai jos către vale, duc de acolo balastru și piatră multă. Ori cum drumul are foarte multe plombe și nu avem o fundație bună la acest drum, s-a distrus, fiind impracticabil”, a explicat Emil Marinescu.

Acesta a mai precizat că reprezentanții Consiliului Județean vor avea o întalnire cu cei ai firmei care execută aceste lucrări pentru a se găsi soluții. Marinescu spune că acest drum ar putea fi reabilitat în întregime abia după 2021, planurile administrației județene fiind acelea de a introduce acest drum pe Programul Operațional Regional, iar reabilitarea propriu-zisă să fie făcută undeva prin 2023-2024.

“Problema este că până atunci drumul trebuie să fie practicabil. Înțelegem și că agentul economic trebuie să lucreze, dar și drumul trebuie să fie circulabil. Acel drum va trebui refăcut de la zero. Se va face un studiu de fezabilitate și apoi vom încerca obținerea unei finanțări”, a concluzionat Emil Marinescu.

Și mai grav este că Băiuțul, ca zonă touristică, depinde de acest drum. Vara sunt foarte mulți cei care trec Pasul Rotunda pentru a petrece ore sau zile la acele ciupercuțe din lemn.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here