ȘOCANT – Pilotul bielorus a murit cu zile în pădurea de la Săpânța. S-a dovedit că făcea contrabanda! (VIDEO ȘI FOTO)

1940

Noutăți în cazul elicopterului prăbușit într-o pădure din Săpânța. Criminaliștii și specialiști din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) s-au deplasat sâmbătă, 11 mai, la locul prăbușirii elicopterului.

În urma expertizei, s-a constatat faptul că în aparatul de zbor se găsea un mecanism de transport și eliberare a unor obiecte, fie țigări sau… altceva. Asta denotă că, într-adevăr, bielorusul a venit în Maramureș pentru… contrabandă.

„S-a găsit un mecanism alcătuit dintr-o plasă din curele, pe care se pune marfa. Cu ajutorul unui buton, se acționează cârligeșe de susținere. Sistemul era folosit pentru eliberarea greutății pe care o transporta”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Gheorghe Stan, primarul localităţii Săpânţa.

Epeva nu a fost transportată din pădurea de lângă Săpânța, acest lucru urmând să se întâmple, probabil, luni, 13 mai.

Conform expertizei prealabile, s-a constatat faptul că elicopterul nu s-a prăbușit din cauza lipsei de combustibil. Nu a fost, însă, eliminată ipoteza unor defecțiuni tehnice ori cea a unei manevre greșite (cum ar fi un viraj strâns), realizate pe timp de noapte. Trebuie spus că elicopterul era, de fapt, unul improvizat, motiv pentru care și plăcuțele au fost smulse, fiind încă un semn că zborul era ilegal și cu motive nu tocmai ortodoxe.

Încă un element important. Pilotul a murit cu zile pe munte. Nu avea fracturi la coloană sau coaste, în schimb avea o fractură la femur. Piciorul i-a fost captiv între manșă, respectiv comenzile de turație a motorului. Dacă bielorusul ar fi fost găsit la timp, ar fi scăpat cu viață. Însă, frigul, rănile și faptul că a rămas blocat în aparatul de zbor i-a adus sfârșitul. Să mai spunem și că pilotul a fost membru al Companiei de Aur, o unitate de elită din Minsk care avea în dotare elicoptere. Cum unitatea s-a desființat, acesta a devenit ofițer în rezervă. Acest lucru întărește suspiciunea că pilotul și-a găsit, între timp, un job aducător de bani. Contrabandă cu… ceva.

Cătă ȚINEGHE, Liviu ȘIMAN

Citește și

SPIONAJ RUSESC ÎN MARAMUREȘ? – Noi mărturii șocante din pădurea de la Săpânța. Epava, ridicată din munți (VIDEO ȘI FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here