SITUAȚIE GRAVĂ ÎN MARAMUREȘ – 70 de persoane au rămas izolate după ce un pod a fost măturat de viitură (FOTO)

1651

Ploile căzute în ultimele ore au cauzat cele mai multe bătăi de cap în estul extrem al județului Maramureș, la granița cu județul Bistrița-Năsăud. De altfel, DN 17C a fost, multă vreme, acoperit de ape.

Precipitatile torentiale au condus la formarea de torenti și scurgeri pe versanti și creșterea debitelor pârâului Bocicoel, respectiv, pârâul Drăguiasa, pârâului Valea Morii și Valea Porcului, în localitatea Viseu de Jos. Șuvoaiele de apă formate pe versanți au transportat aluviuni (mal, pietriș, bolovani) si s-au revărsat.

„Au fost afectate un pod, 15 podete, drumuri comunale, strazi, ulite,, respectiv au fost colmatate șanțuri, rigole și priza de apa. Nu sunt înregistrate victime sau persoane ranite. Prefectul Vasile Moldovan a fost informat despre situația existentă la nivelul unității administrativ-teritoriale. Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meterologice au acționat personal și mijloace tehnice din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vișeu de Jos”, a detaliat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Din datele comunicate de către primarul Gavrila Șimon, aproximativ 50 de gospodării au rămas izolate din punct de vedere rutiere. Vorbim despre aproximativ 70 de suflete. Există, ca alternativă pietonală, o punte în zonă. La miezul zilei, se intervenea acum pentru deblocarea prizei de apă, iar apoi s-a trecut la refacerea podului rupt de viitură.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here