SIMŢ CIVIC – Inele şi portofelele găsite şi predate de maramureşeni poliţiştilor (FOTO)

365

Cât de mult contează onestitatea şi bunul simţ! Într-o societate în care lucrurile negative sunt cele care controlează spaţiul public, iar faptele bune nu sunt suficient apreciate, există şi cetăţeni care mai cunosc cuvântul “omenie”. Aceştia au ales să nu îşi însuşească ceea ce nu este a lor şi să facă o faptă bună. În momentul în care au găsit obiecte care nu le aparţin, s-au grăbit să le predea poliţiei, pentru ca, mai departe, acestea să ajungă la proprietari.

Pe principiul ca banii nemunciţi sau bunurile găsite nu aduc noroc, doi cetăţeni au predat poliţiştilor portofelele pe care le-au găsit. Corectitudinea lor şi spiritul civic sunt apreciate în mod deosebit de oamenii legii, care încurajează astfel de gesturi.

# Trei inele aparţinând unei tinere de 18 ani
Un tânăr de 22 de ani s-a prezentat joi, 8 noiembrie, la sediul Poliţiei oraşului Tăuţii Măgherăuş, pentru a preda un portofel găsit într-un centru comercial din municipiul Baia Mare. Tânărul a empatizat cu persoana care şi l-a pierdut şi a ales să procedeze corect. Pe lângă trei inele, în portofel se afla şi cartea de identitate a unei tinere în vârstă de 18 ani, domiciliată în Tăuţii Măgherăuş. Astfel, tânărul s-a prezentat la sediul poliţiei din oraş, unde a predat bunul găsit. Tot joi, poliţiştii care desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier la intrare în localitatea Tăuţii Măgherăuş au fost abordaţi de un bărbat, care le-a predat un portofel ce conţinea o sumă de bani, găsit în acea zonă. Poliţiştii urmează să facă verificări în vederea identificării proprietarului, astfel încât portofelul să ajungă în posesia persoanei care l-a pierdut.

# Vor primi diplome de merit!
Cei doi bărbaţi au ales varianta morală şi în acelaşi timp legală, de a preda poliţiei bunurile găsite. “Poliţiştii le mulţumesc pentru onestitate, pentru implicarea şi interesul manifestat faţă de un necunoscut. Totodată, pentru că gestul fiecăruia dintre ei constituie un exemplu pentru comunitate, în semn de apreciere ambii vor primi din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş câte o diplomă de merit”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Este bine că există maramureşeni care dau dovadă de spirit civic şi sesizează Poliţia ori de câte ori constată comiterea vreunei fapte penale. Numai într-o singură lună, în care poliţia (alături de alte structuri cu atribuţii în apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor) a derulat campania “Sunt un om responsabil”, au fost oferite opt scrisori de mulţumire din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, cetăţenilor cu spirit civic. “Fără acest parteneriat cu cetăţenii, munca noastră ar fi mult mai dificilă şi mult mai puţin eficientă”, au explicat poliţiştii maramureşeni.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here