SIGURANȚĂ RUTIERĂ – Peste 3500 de permise auto suspendate în 2017 în Maramureș

385

Siguranța traficului rutier este una dintre principalele preocupări ale Poliției Rutiere din Maramureș. Acțiunile desfășurate în 2017 de polițiștii maramureșeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din județ, fiind constatate peste 1.000 de fapte penale.

Anul trecut, potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, au fost aplicate aproape 43.000 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și la alte acte normative.

Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice peste 3.500 permise de conducere, din care 288 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și au fost retrase 1.119 certificate de înmatriculare.

IPJ Maramureș mai semnalează în raportul întocmit cu privire la acțiunile realizate anul trecut că analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor grave de circulație produse în anul 2017 arată faptul că, în comparație cu anul anterior, a fost înregistrată o scădere de 10%.

“Pentru anul 2018 obiectivele acestei unități de poliție, în strictă concordanță cu obiectivele stabilite la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române se referă la asigurarea și dezvoltarea capacității de intervenție și acțiune a unității, menținerea siguranței publice în mediul urban și rural, în spațiul public și privat, prin protejarea persoanelor și patrimoniilor și reducerea riscului rutier”, mai precizează IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here