SIGURANTA PACIENTULUI – Clădirea Spitalului Județean, colorată în portocaliu

146

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a ales să marcheze Ziua Mondială a Siguranței Pacientului prin iluminarea clădirii instituției în portocaliu, culoare desemnată de Organizația Mondială a Sănătății ca simbol al acestui eveniment.

Conducerea celei mai mari unitati sanitare din judet a anuntat cca reprezentanții unității sanitare au decis ca azi, 17 septembrie, să poarte o concardă portocalie în timp ce discută deschis cu bolnavii despre ce înseamnă ”siguranța pacienților”.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș anunța că respectiva campanie care marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este organizată pentru prima dată în România și are ca temă “Îngrijirile medicale în condiții de siguranță”.

„Scopul acestei campanii este acela de a conștientiza profesioniștii din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, dar și pacienții, despre importanța îngrijirilor medicale de calitate și în condiții de siguranță, prin utilizarea corectă de către reprezentanții sistemului medical a tehnologiilor și instrumentelor, în vederea realizării unui act medical sigur și cu efecte secundare reduse, dar și informarea pacienților și aparținătorilor asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei”, arata conducerea Spitalului Judetean.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here