SIGHETU MARMAȚIEI – O nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni

586

Ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, organizat de către Uniunea Ucrainenilor din România (UUR), a întrunit și de această dată un mare număr de participanți veniți din țară și străinătate. Manifestarea a debutat cu un serviciu religios la biserica ucraineană , după care a urmat defilarea alaiului. Îmbrăcați în frumoase costume populare și îmbrăcăminte specifică tradițiilor de iarnă participanții au oferit un spectacol gustat de sighetenii care au fost prezenți la manifestare. În încheiere, la Sala de spectacole “George Enescu,” a avut loc un concert de colinde susținut de ansamblurile și formațiile artistice ale participanților.

 ‘’Pentru noi această manifestare de suflet este o modalitate de a ne păstra obiceiurile și tradițiile strămoșești. Ne bucurăm că acestea nu se pierd și sunt duse pe mai departe’’, a spus deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președinte UUR.

“Vin de fiecare dată la acest festival. Sunt plăcut surprins să văd cum minoritatea ucraineană își păstrează tradițiile și de modul în care este organizată această manifestare”, a spus Vasile Pop.

„Foarte frumos. Mi-au plăcut cei veniți din Ucraina. Au niște costume populare foarte fumoase”, a spus Anuța Pop.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here