SIGHETU MARMAŢIEI – Mai multe case de lemn de la Muzeul Satului vor fi restaurate în cadrul unui proiect transfrontalier

1025

În cadrul unui proiect tranfrontalier, ce se va derula de către Muzeul Maramureșului Sighet în parteneriat cu Primăria orașului Kolomea din Ucraina, se vor restaura mai multe case de lemn de la Muzeul Satului.

“Este un proiect în valoare de 1 milion de euro. Această sumă se va împarți celor doi aplicanți, iar nouă ne vor reveni 500.000 de euro. Partenerul din Kolomea va restaura un parc istoric. Noi ne pregătim documentația tehnică pentru lucrările ce se vor derula. Se vor restaura acoperișurile a peste 15 case, iar o casă achiziționată de la Vișeu de Sus, ce a aparținut unei familii germane, va fi restaurată integral. Odată restaurată, această casă va reprezenta comunitatea germană în Muzeul Satului. Vom încerca să introducem în bugetul proiectului și lucrări de împrejmuire, instalarea unui sistem de supraveghere video, a unei rețele WI-Fi, achiziționarea unei scene în aer liber”, a spus Ioan Boroica, cercetător științific în cadrul Muzeului Maramureșului Sighet.

Liviu ȘIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here