EVENIMENT POLITIC – Ludovic Orban, prezent la Şcoala Memorială “Gheorghe I. Brătianu”, în Sighetu Marmaţiei (FOTO)

375

În perioada 15-18 noiembrie, în organizarea Institutului de Studii Populare, Societatea Liberală, TNL-Filiala Maramureș, în Sighetu Marmaţiei s-a desfășurat Școala Memorială “Gheorghe I. Brătianu”, manifestare aflată la ediția a XI-a.

Pe lângă tinerii liberali sosiți din țară, la Sighet s-au aflat și reprezentanți ai structurilor de conducere a PNL. Printre aceștia, și Ludovic Orban, președintele PNL. Programul manifestării a cuprins și vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței precum și depunerea de coroane de flori la Cimitirul Săracilor.

“Revin cu mare plăcere la Sighet. Această manifestare este una foarte importantă pentru noi. Este o inițiativă salutară. Din păcate, părinții au uitat să le spună tinerilor despre ceea ce s-a întâmplat în perioada comunistă. Venind la Sighet, tinerii își pot face o imagine despre ceea ce a însemnat această periodă de tristă amintire. Este de ajuns să vadă Memorialul. Vor pleca acasă și vor împărtăși apropiaților ceea ce au aflat și văzut la Sighet. Trebuie să conștientizăm faptul că democrația este foarte fragilă. Democrația trebuie apărată în fiecare zi”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

“Prin acest eveniment de anvergură, ne-am dorit să-i readucem în atenție pe cei care, prin onoarea şi demnitatea de care au dat dovadă, neaceptând niciun compromis, plătind cu ani grei de temniță și chiar cu viața, s-au înscris în rândul martirilor neamului. Acești martiri sunt adevărate repere morale, care nu mai există în societatea noastră. Sunt bucuroasă că am avut alături atât de mulți tineri. Am sprijinit din tot sufletul această manifestare și o voi face în continuare”, a spus Daniela Onița Ivașcu, președintele PNL Sighetu Marmaţiei.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here