SIGHETU MARMAȚIEI – Lansare de carte Nicoară Mihali

355

La Centrul Cultural Sighetu Marmației a avul loc lansarea cărții “Eminescu, peregrin prin Maramureș”, scrisă de Nicoară Mihali. Evenimentul s-a desfășurat în prezența mai multor profesori și elevi de la Colegiul Național  “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației.

Despre carte și autor au vorbit prof. dr. Raluca Lozbă, prof. dr. Ioan Dorel Todea și Lazăr Năsui. La final, un grup de elevi, pregătiși de prof. Raluca Lozbă au prezentat un scurt recital din ultimele creații ale poetului Mihai Eminescu. În încheiere a avut loc o sesiune de autografe.

“Prin prezentarea dintr-un alt unghi și perspectivă, cartea lui Nicoară Mihali reprezintă o contribuție importantă la aprofundarea cunoașterii lui Eminescu, iar nouă, maramureșenilor, ne dă un sentiment de mândrie că poetul nostru național a acordat o atenție specială Maramureșului.

Eminescu nu a încetat niciodată să fie contemporanul nostru, iar opera sa nu a încetat niciodată să fie actuală, cu toate calitățile, contradicțiile și inegalitățile ei, indiferent că vorbim despre poezia, proza sau publicistica celui mai cunoscut (nu însă și cel mai citit) scriitor autohton”, a spus prof. dr. Ioan Dorel Todea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here