SIGHETU MARMAŢIEI – Interviu cu Gabriel Filipciuc, candidatul din partea PMP la funcția de primar

4444

Un suflu nou vine pe eșichierul politic din municipiul de la poalele Solovanului. Desemnarea oficială din partea PMP a tânărului Gabriel Filipciuc pentru a candida la funcția de primar al Sighetului modifică percepția dinamicii politicii locale într-un sens pozitiv.

Rep: Pentru început vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Gabriel Filipciuc: Am 28 de ani. Sunt căsătorit cu interpreta de muzică populară Lucica Breban. Avem un băiețel de 1 an. Sunt absolvent al Facultății de Drept. Am lucrat la Camera Agicolă Maramureș. În prezent activez în domeniul privat.

Rep: Ce v-a determinat să candidați?

Gabriel Filipciuc: Sunt mai multe motive! Cred că este nevoioe de o schimbare majoră în toată sfera administrației locale. Sighetenii merită ceva mult mai bun. Trebuie și să spun că-mi doresc să duc pe mai departe ceea ce a început tatăl meu care a fost primar al Sighetului. Demult timp nu prea se face nimic pentru comunitatea sigheteană. Nemulțumirile sighetenilor cunosc o creștre din ce în ce mai mare. Este nevoie de o primenire a clasei politice.

Rep: De ce PMP?

Gabriel Filipciuc: Deoarece mă regăsesc în cadrul PMP. PMP promovează tinerii, le acordă o mare încredere și sprijină inițiativele acestora. Am găsit aici oameni deosebiți, determinați să aducă schimbări majore în spectrul socio economic al comunităților din care fac parte .

Rep: Care credeți că sunt calitățile care vă definesc ca și tânăr politician?

Gabriel Filipciuc: În primul rând capacitatea de muncă, dorința de afirmare și determinarea pentru a duce la capăt tot ceea ce mi-am propus.

Rep: Ce le-ați spune celor care v-ar acorda încrederea?

Gabriel Filipciuc: Le spun că voi da dovadă de o deschidere totală față problemele lor. Toate eforturile mele vor fi direcționate pentru a aduce schimbări majore de care au nevoie sighetenii, schimbări ce vizează toate aspectele socio economice. Este nevoie, de asemenea, de accesarea mai multor proiecte europene prin care să obținem fonduri, aspect deficitar la nivelul administrației publice locale. Am avut prilejul să văd în alte municipii, cum ar fi Oradea sau Cluj, cum s-a reușit dezvoltarea acestora cu ajutorul fondurilor europene. Sper ca și la noi să se reușească acest lucru. Îmi dores să se pună capăt nepotismelor care se regăsesc îm administrația publică. Profesionalismul trebuie să fie criteriul de promovare și ocupare a funcțiiolor publice și nu alte criterii.

Rep: Ce veți intreprinde pentru impulsionarea dezvoltării economice a Sighetului?

Gabriel Filipciuc: Nu putem vorbi de o dezvoltare reală economică fără a avea o infrastructură bine conturată. Prioritar va fi pentru mine găsirea mijloacelor care să ne ajute la edificarea unei infrastructuri bine dezvoltate. Acest deziderat îndeplinit va duce și la atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă.

Rep: Cum privește soția dorința de a ajunge primar al Sighetului?

Gabriel Filipciuc: Am sprijin total din partea ei. Fără ajutorul, dragostea și susținerea ei nu aș putea realiza nimic.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here