SIGHETU MARMAȚIEI – Încep lucrările de reabilitare a Palatului Cultural

480

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat luni, 15 octombrie, în Sighetu Marmației, un Te-Deum de binecuvântare la începutul lucrărilor de reabilitare a Palatului Cultural. Acestra va primi destinația de Centru Pastoral Religios “Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

„La slujba de binecuvântare au participat Arhim. dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filntropic și misionar, pr. dr. Bagdan Gavra, consilier onorific al Sectorului social-filantropic, pr. Vasile Aurel Pop, protopop de Sighet, alți preoți din Sighetu Marmației”, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

La eveniment au fost prezenți proiectanții, dirigintele de șantier, consultanții, reprezentanții firmei de execuție și celelalte persoane implicate în inițierea și implementarea acestui proiect.

“Este un proiect la care Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a început să lucreze în urmă cu trei ani, doi ani durând partea de evaluare. A fost aprobat spre finanțare în luna noiembrie 2017 și de atunci au fost îndeplinite procedurile de realizare a proiectului tehnic de reabilitare și licitația, privind selecția firmei care va executa lucrarea de reabilitare.

Execuția lucrărilor va dura 23 de luni. Practic, dorim să fie cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Română, în care nu mai există un proiect de reabilitare a unui edificiu cultural de o asemenea anvergură. Palatul va fi destinat activităților culturale ce se vor desfășura în Sighetu Marmației”, a precizat părintele consilier Bogdan Gavra.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here