SIGHETU MARMAȚIEI – Concursul de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale a ajuns la ediția a 27-a

195

Şcoala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică şi Arte Plastice din Sighetu Marmaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş organizează cea de-a 27– a ediţie a Concursului de Interpretare Instrumentală si de Arte Vizuale cu participare internaţională, care se adresează elevilor instrumentişti din clasele I – VIII şi elevilor plasticieni din clasele V-VIII.

„Prin acest concurs se urmăreşte stimularea şi popularizarea tinerelor talente, precum şi cunoaşterea de către elevi a celor mai valoroase creaţii româneşti şi universale. Juriul concursului va fi alcătuit din profesori de specialitate de la şcolile şi liceele participante. Evaluarea candidaţilor se va face cu note de la 10 la 1 pe baza următoarelor criterii: realizarea artistică, realizarea tehnică și personalitatea interpretului”, au explicat organizatorii.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 23 mai, la ora 17.00, în sala de spectacole „Monica Chifor”. Invitați sunt elevi ai școlilor și liceelor de muzică din România, Cehia, Serbia, Ucraina și Ungaria. Atunci va avea loc și un recital susținut de Maria-Isabel Petean-Pavel (percuție, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca), Matthias Schmitt-Corrido și Casey Cangelosi-Einherjar (J.S.Bach – Concert pentru două viori în Re Minor, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca), respectiv Sergej Skeledzija (vioară, Bacica Topola, Serbia).

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here