SIGHETU MARMAȚIEI – Are loc hramul Bisericii “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră!

237

Sărbătoare de suflet în municipiul de pe Tisa. Marți, 2 iulie, va avea loc hramul bisericii ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’’ din incinta Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmației.

„Astfel, cu aleasă bucurie, instituția noastră vă invită şi vă așteaptă sa fiţi alături de noi la praznicul bisericii. Liturghia arhierească va fi oficiată de Prea Sfinţitul Părinte Episcop Dr. Iustin, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 9.00”, au anunțat reprezentanții instituției sighetene.

Canonizarea lui Ştefan cel Mare s-a făcut la iniţiativa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 1992. Tomosul (documentul – n.red.) de trecere al voievodului în rândurile sfinţilor este semnat şi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care era la acea vreme arhiereu vicar. De atunci, în fiecare an, la data de 2 iulie, voievodul este sărbătorit ca și sfânt.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here