SIGHETU MARMAȚIEI – Adorația Crucii, la Întâlnirea Eparhială a tineretului greco-catolic

521

În cea de-a patra duminică a Postului Mare, tinerii greco-catolici din parohiile Sighet, Bârsana și Giulești, din Protopopiatul de Sighet, s-au întâlnit la Capela Martirilor și Mărturisitorilor pentru un program de rugăciune și de adorație al Crucii.

La invitația părintelui protopop Vasile Iusco, au fost prezenți la rugăciune mai mulți preoți, călugărițe din Congregațiile Maicii Domnului, Benedictine și a lui Isus Răscumpărătorul, dar și credincioși. În fața altarului a fost așezată crucea, simbol al Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor și Copiilor, din cadrul Eparhiei Greco Catolice de Maramureș.

“Părintele protopop a ținut o cuvântare de bun venit, după care a dat cuvântul părintelui Anton Tancău, călugărul franciscan care a condus programul de adorație împreună cu tinerii de la Oratoriul <<Sf. Francisc>> din Sighet.

Programul a început cu binecuvântarea, un cântec, o rugăciune și un moment de meditație. A urmat, apoi, citirea din Evangheliei a treia din post, unde tema principală este urmarea lui Isus prin asumarea crucii în mod liber: <<Cel ce vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea lui și să-Mi urmeze Mie>>”, precizează Episcopia Greco Catolică de Maramureș.

În încheiere, părintele protopop a oferit binecuvântarea finală celor prezenți și a predat Crucea Întâlnirii Eparhiale tinerilor din parohia Giulești (pr. Ștefan Dunca).

Următoarea Întâlnire Eparhială din acest an va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, la Giulești.

Marius CÎMPIAN

Mai multe ătiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here