SIGHET – Ansamblul Mara, locul I la Focșani

297

A XVIII-a ediție a Festivalului Național al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă s-a desfășurat sâmbătă, 15 decembrie, în Focșani. Printre laureații evenimentului s-a numărat și Ansamblul Mara, al Centrului Cultural Sighetu Marmației, care s-a întors acasă cu premiul I.

Trofeul festivalului a fost cucerit de ansamblul de datini și obiceiuri de iarnă “Codrulețul din Vorona” (Vorona, județul Botoșani). Premiul II a revenit ansamblului “Chipărușul’’ (Nereju, jud. Vrancea), iar premiul III grupului “Someșenii’’ (Cluj-Napoca).

Au mai primit premii pentru promovarea datinilor și a obiceiurilor tradiționale de iarnă ansamblurile “Zestrea” (Gherla, jud. Cluj), “Liliacul” (Baia de Aramă, jud. Mehedinți), “Dor Bucovinean” (Botoșana, jud. Suceava), “Ursul lui Gavrilă din Asău” (Asău, jud. Bacău) și grupul “Cetina” al Școlii Populare de Artă (Focșani, jud. Vrancea).

Ansamblul Mara a mai participat în această lună la un spectacol organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, la Sala Radio din București, și a colindat la Parlamentul României și la alte instituții publice din capitală. De asemenea, sighetenii au mai fost prezenți la festivalurile de folclor desfășurate în Alexandria (jud. Teleorman) și Jilava (jud. Ilfov). Ansamblul Mara este pregătit de coregraful Gheorghe Rednic, conducerea muzicală este realizată de Mihai Chiș, iar coordonarea artistică de Ileana Matus.

Ansamblul sighetean își va încheia stagiunea pe anul 2018 în cadrul spectacolului de gală al Festivalului Datinilor de Iarnă de la Sighetu Marmației. Evenimentul este programat în ziua de 27 decembrie, la ora 19.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here