SIGHET – Angajații și pensionarii din cadrul structurilor MAI din Sighet acuză lipsa unui medic

535

De o mai lungă perioadă de timp, angajații și pensionarii din cadrul structurilor MAI din Sighet se confruntă cu o situație neplăcută generată de lipsa unui medic care să le acorde asistența de specialitate. Aceștia sunt nevoți să se deplaseze la Baia Mare.

‘’Aveam nevoie de o intervenție chirurgicală în maxim 48 de ore. Drept urmare datorită lipsei unui medic nu am reușit să obțin un bilet de trimitere către Spitalul Municipal Sighet. Numai datorită bunăvoinței și înțelegerii manifestate de către medicii de la acest spital am reușit să mă operez cu biletul de trimitere al soției mele. Așa ceva nu este normal. Plătim asigurări de sănătate și cotizații către sănătate și ne operăm pe biletele de trimitere ale altora. Nu se poate așa ceva”, a spus V.M., angajat al MAI.

‘’În urma îmbolnăvirii am necesitat un tratament medicamentos. Medicația urma să mi se elibereze în regim gratuit. Pentru a beneficia de rețetă am fost nevoit să merg până la Baia Mare. Nu mi se pare ceva normal acest lucru. Avem nevoie urgentă de un medic la Sighet’, a spus N.P., angajat al MAI.

‘’Riscăm să nu beneficiem de asistență medicală deoarece nu avem medic. Cred că avem și noi dreptul de a beneficia de serviciile unui medic și să nu fim puși pe drumuri, în unele cazuri doar pentru un simplu consult sau eliberarea unei rețete”, a spus G.T, angajat MAI.

“Sunt pensionar . Sufăr de mai multe afecțiuni dobândite în perioda când am fost cadru activ în cadrul MAI. Periodic am nevoie de consult medical și eliberarea de rețete. Sunt pus într-o ipostază foarte neplăcută deoarece nu există medic care să mă ajute. Trebuie de fiecare data când am nevoie de medic să merg la Baia Mare”, a spus V.R.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here